vrijdag 15 november 2019

Weer geboekt voor de USA in 2020 !!!

Gisteren weer geboekt voor onze volgende reis naar de USA in mei/juni 2020.
We gaan hoofdzakelijk naar Californië met stukjes Oregon en Nevada.

De planning is als volgt:
20 mei: overnachten bij van der Valk Schiphol A4 (waar onze auto blijft staan).
21 mei: vlucht naar San Francisco met de KLM, vluchtnummer KL0605, vertrek om 9.50 uur.
21 mei: aankomst in San Francisco om 11.45 plaatselijke tijd.
21 mei: auto ophalen bij Alamo (SUV).
21 mei: "shop till we drop" bij Walmart om de koelbox te vullen.
21 mei: overnachten in Quality Inn in Martinez (iets ten oosten van San Francisco).

Verdere bezienswaardigheden die we gaan bezoeken:
San Francisco - Napa Valley - Humboldt Redwoods State Park - Redwood Nat.Park - Crater Lake Nat.Park - Lava Beds Nat.Monument - Mount Shasta - Lassen Volcanic Nat.Park - Reno - Mono Lake & Craters - Devils Postpile Nat.Monument - Yosemite Nat.Park - San Joaquin Valley - Sequioa Nat.Park - Death Valley Nat.Park - Joshua Tree Nat.Park - Pinnacles Nat.Park - Apple Park Visitor Center in Cupertino - San Francisco.

19 juni: auto inleveren bij Alamo.
19 juni: vlucht naar Amsterdam met de KLM, vluchtnummer KL0608, vertrek om 16.30 uur.
20 juni: aankomst in Amsterdam om 11.50 uur (plaatselijke tijd).
We hopen weer op een mooie reis met veel reacties van iedereen!

dinsdag 25 juni 2019

Saint Lô, Gold Beach, Juno Beach en shoppen

Gisteravond arriveerden er een stuk op 10 Britten op hun scootertjes. Vanmorgen even wat foto's gemaakt van hun hobby. Er werd flink aan de machientjes geknutseld.






Daarna richting Saint Lô gereden. Deze stad is in de 2e wereldoorlog grotendeels platgegooid, omdat het op een belangrijk kruispunt lag. Hier even koffie gedronken en wat gewandeld. Ook even gewinkeld bij Carrefour. 












Daarna richting de kust om Gold Beach te bezoeken, waar een aantal Britten zijn geland. Dit stuk strand is wel te vinden, maar er wordt (te) weinig aandacht aan besteed. De wegen er naartoe zijn smal en eindigen, jawel hoor, in de Het Kanaal, zonder enige waarschuwing vooraf.







Daarna dan toch nog even naar Juno Beach gereden, waar Canadezen en Britten zijn geland. Ook hier krijgen de Britten weinig aandacht in het complex dat door mensen uit Canada is bekostigd en opgezet. Een stuk strand bekeken, waar we zaterdag niet aan toe kwamen.








Terug in Bayeux nog gewinkeld bij E. Leclerc, een soort Carrefour.




Vandaag weer 10 km gelopen.
Vanavond in de stad gegeten en geen D-Day-bier gedronken.



Morgen dan de terugreis, waarvan geen verslag meer zal volgen.

Ik heb deze reis vooral gemaakt omdat ik een eerbetoon wilde brengen aan diegenen die hun leven voor onze vrijheid gegeven hebben en ook voor alle veteranen die hun leven hiervoor gewaagd hebben, van welke nationaliteit dan ook.

Conclusie van deze reis:
De Amazing Stroopwafels zingen: Ik ga naar Frankrijk en kom nooit meer terug.
Ik zing: Ik ging naar Frankrijk en kom er nooit meer terug.

maandag 24 juni 2019

Museum. tapijt en kathedraal

Vanochtend eerst even naar de Carrefour om yoghurt te kopen voor de laatste 2 dagen. Daarna door naar het Overlord Museum in Colleville-sur-Mer. In dit museum heel veel "oorlogstuig" en ook diverse apparaten die gebruikt werden in de 2e wereldoorlog. Een "mooie" verzameling en geweldig tentoon gesteld. Ook veel geluidseffecten die van toepassing waren op de plaats waar je liep. Verder een fotogalerij van veteranen met hun verhaal.














Op de terugweg even gestopt voor koffie (zonder gebak) in het dorpje Port-en-Bessin-Huppain. Ook nog wat rond gekeken, maar de visafslag was net gesloten. Net als in alle andere plaatsen hangen ook hier foto's van gevallen militairen aan de lantaarnpalen.





Dan weer naar Bayeux waar het "tapijt" op ons hing te wachten. Dit tapijt van bijna 70 meter bij 50 centimeter zou ergens rond 1070 zijn vervaardigd. Het vertelt het verhaal van de verovering van Engeland (in 1066) door Willem De Veroveraar. Foto's maken was verboden.



Daarna nog even de kathedraal van Bayeux in geweest. Erg groot en er werden nog flink wat kaarsjes aangestoken door de bezoekers.








Deze paarden staan op een rotonde in Bayeux. Best grappig.
Vandaag ruim 8 km gelopen.