vrijdag 4 juli 2014

Denver - Zaltbommel

De koffers lagen keurig verzameld in de camper.


Mari begint aan z'n laatste ritje naar Road Bear.



Nog wat foto's gemaakt van de schade. Er werd door de medewerkers van Road Bear flink om gelachen, maar de chef was niet zo blij. Hij weigerde een bon met 2 reparaties van samen $ 110 uit te betalen en wilde niet meer dan $ 50 geven. Policy van Road Bear. Boven de $ 50 per reparatie moeten zij eerst toestemming geven. Natuurlijk een waardeloze instelling, want wat moet je onderweg als een grote la steeds open klapt en een paar spiegels op de slaapkamerkast dreigen op bed te belanden???


Al vroeg met de shuttle van Road Bear naar het vliegveld van Denver.


Lege flessen mee door de beveiliging genomen en gratis water getapt.


Daar wat koffie gedronken en licht geluncht.


Pizza eet je toch niet met je vingers???
Liever gewoon met mes en vork!!!
Om 16.03 uur vertrokken naar Minneapolis en daar aangekomen om 17.37 uur. Plaatselijk was dat al 18.37 uur.
Hier nog wat gegeten om niet leeg het vliegtuig in te gaan.


Uit Minneapolis vertrokken om 22.13 uur (dat is Hollandse tijd 5.13 uur vrijdagmorgen) en na een rustige en snelle vlucht geland op Schiphol om 12.33 uur (vrijdag 4 juli). Het duurde echter een half uur voordat er gate vrij was en ook nog een half uur voordat we onze koffers hadden.
Thuis alles alweer redelijk opgeruimd.
In deze vakantie met de camper en met de auto 6.069 kilometer gereden.

donderdag 3 juli 2014

Denver dag 2

Vanmorgen met de camper naar Cherry Creek Shopping Mall in Denver. Het verkeer was ontzettend druk en er waren ook nog wegwerkzaamheden, maar uiteindelijk kwamen we toch op de plaats van bestemming. Geparkeerd bij de Safeway (op 4 auto-plaatsen).



Kunst in de Mall


Iets voor Eline, Nelleke of Janneke???
Veel zitplaatsen om te rusten
Grote kinderspeelplaats
Kijken, kijken, niks kopen en dat klopte. 
Bij Starbucks koffie gedronken met weer niks erbij.

Onderweg nog een arrestatie
Daarna naar Country Buffet om te lunchen. Vandaag speciale lunch voor seniors, dus dat kwam goed uit. Met z’n tweeën het geweldige bedrag van $ 17,25 kwijt. Het was er dan ook flink druk, vooral seniors (zoals wij, haha).

Stadion van de Bronco's
 

Zonder worteltaart geen vakantie
Dan richting onze camping en onderweg eerst getankt bij de Shell en vlakbij huis ook nog even de propaantank laten afvullen. We staan dus gesteld voor morgenvroeg als we de camper moeten inleveren. 
Op de camping was een jongen aan het dumpen en Dickie maakte even een praatje met hem. Hij heette Greg en kwam uit Lancaster, Pennsylvania. Was net een maand onderweg en had voor zijn rondreis 2 jaar uitgetrokken. Wij dus alles verzameld, dat we niet meer nodig hadden en aan hem gegeven. Hij kon gelukkig alles gebruiken.



Ook bij Shell en later op de camping een stel uit Denemarken gesproken. Die hadden nog een paar dagen in Denver te gaan, voor ze weer terug moesten. Gezellig mee staan praten.
51 kilometer gereden. Zon, warm, 27 graden. 

woensdag 2 juli 2014

Denver dag 1

Vanmorgen met de bus naar Denver Downtown. Een ritje van 35 minuten met als eindbestemming de 16th Street Mall. Voor $ 2,25 p.p. kom je makkelijk in de binnenstad. Om 10 uur waren we dus al in de stad.




Op de 16th Street Mall rijden gratis bussen heen en weer en je kunt in- en uitstappen naar behoefte.


Al snel een paar nieuwe zwarte sportschoenen gekocht van New Balance. De oude meteen weggegooid en de nieuwe direct ingelopen.


Er staan langs de 16th Street Mall veel piano’s links en rechts, die je kan bespelen als je dit leuk vindt. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt en één man zat uit volle borst te zingen. Schitterend om te zien.


Ons zelf getrakteerd op een koffie bij Starbucks met niks erbij. Knap van ons!!! Langs de hele 16e Street Mall zijn zeker 10 vestigingen van deze koffie tenten. Overal ook gratis internet.




Geluncht op een foodcourt en samen een hamburger met frites gedeeld.Daarna in de State Capitol een rondleiding gedaan. Hierbij was ook een Australische vrouw, Lisa, die bij haar dochter in Denver op bezoek was. Ze woonde op Tasmanië en werkte voor de regering.






Helaas geen aanleg.....
Bij ons 2e bezoek die middag aan Starbucks kwam ze ook een bakkie koffie kopen en schoof ze bij ons aan. Gezellig wel 3 kwartier zitten kletsen.


Later op de middag zagen we dat België – Amerika werd uitgezonden in een Ierse Pub. Op straat even mee staan kijken naar de verlenging. Op het moment dat we weg wilden gaan scoorde Amerika tegen. Veel enthousiasme bij de kijkers, maar het bleef 2-1 voor onze zuiderburen. Toch applaus van alle toeschouwers na afloop.







Intussen was ik even bij Sheraton naar de WC geweest. Kost niks en ik wilde ook wel eens deftig mijn behoefte doen. Zoals gebruikelijk aan het eind van onze vakantie gegeten bij The Keg Steakhouse.

Mooie oude gebouwen
Om 10 over half 7 weer met de bus terug. Die reed echter niet verder dan Kipling Street, dus het laatste stuks hebben we gelopen, zo’n ruim 20 minuten.
0 kilometer gereden. Zon, warm, 24 graden.

dinsdag 1 juli 2014

Estes Park - Wheat Ridge (Denver)

Vanmorgen via de 36 west meteen terug naar Rocky Mountain National Park.
Eerst bij het Visitor Center van Beaver Meadows geïnformeerd hoe laat de shuttlebussen reden. Dat bleek om de 10 – 15 minuten te zijn. We moesten onze camper op de P+R zetten en vandaar de bus nemen.




Direct met de bus naar het verste punt, nl. Bear Lake gereden op 2888 meter hoogte. Daar de trail om het meer heen gelopen. Onderweg sprak een man ons aan (met zijn vrouw). Vertelde dat ze beiden in het onderwijs hadden gezeten. Ze hadden ook 9 jaar les gegeven in de enige school bij de Grand Canyon en ook op de South Rim gewoond. Zij vertelde op onze vraag dat ze 86 was maar dat ze nog steeds veel wandelden. In de zomer woonden ze 6 maanden in Estes Park en in de winter 6 maanden in Mesa (Phoenix), Arizona. En dat al 20 jaar!!!

Ook liep er een vrouw rond met een looprekje, maar dat weerhield haar er niet van om toch te gaan wandelen om dit meer heen. Overal bankjes waar je kunt rusten.


Daarna vanaf het meer gelopen naar Alberta Falls. Een pittig stuk omhoog lopen, maar de waterval was dan ook best mooi.








 

Terug hiervan naar de bushalte van de shuttle en daar met de bus naar Sprague Lake gegaan. Ook rondom dit meer gewandeld. Aan de kant stonden diverse kinderen te vissen onder begeleiding van volwassenen. Ook stonden wat kinderen met lieslaarzen meters van de kant, in het water, te vissen. Wat ouderen stonden midden in het meer.



Hiervan weer terug met de shuttle naar het P+R terrein en weer onze camper gestart. Via de 36 oost en de 34 oost naar Loveland. Hier even geluncht bij Perkins. Omdat het bijna een half uur duurde voordat ons eten op tafel stond, bood de ober ons elk een stuk taart aan, dat we natuurlijk direct afsloegen……..
Dan via de 287 zuid richting Denver.


Bij de Walmart de laatste boodschappen gedaan.



We staan de komende 3 nachten op RV Park Prospect in Wheat Ridge (een voorstad van Denver) voor $ 37,21 per nacht.
Omdat er net een afzegging was binnen gekomen, was er plaats. Aan de straat hing al het bord: FULL. We hadden dus geluk.



Ruim je hondenstront op of het loopt verkeerd af .....
De bushalte naar Denver Downtown is bijna voor de deur, dus morgen met het openbaar vervoer.
156 kilometer gereden. Zon, warm, tot 35 graden.