vrijdag 30 juni 2017

Jasper en omgeving

VANDAAG 6 BEREN GEZIEN !!!!!

Vanmorgen eerst gebeld via FaceTime met Matthijs, want die was vandaag 11 jaar geworden. 
Proficiat !!!!!

Dan op weg richting Maligne Lake via de 16 oost..
Onderweg even gestopt bij Medicine Lake, waar de bergen zich in spiegelden.



Dan even verderop bij een parkeerplaats een opstopping. Een beer (onze 3e) gezien tussen de struiken. Deze was zo vriendelijk om van lieverlee wat naar boven, in onze richting, te lopen. Heel spannend en vlak bij de deur van onze auto gebleven, want hij kwam op 10 meter afstand.




Dan doorgereden naar Maligne Lake en daar koffie gedronken. Er was een wandelpad naar een uitzichtpunt, afstand 2 x 750 meter, dus goed te doen. Op de terugweg moest Dickie nodig naar het toilet, dus die liep een meter of 30 vooruit. Plotseling kwam ze terug gelopen en zwaaide wat naar mij. Er was een beer (onze 4e) rechts van onze pad in de struiken op misschien 20 meter. Niemand kon en durfde er langs. Na een tijdje besloot de beer onze pad over te steken en ging aan de andere kant wat staan eten. Intussen werd de nood bij Dickie zo hoog, dat ze besloot om iets terug te lopen en daar de bosjes in te duiken. Toen dat gelukt was en wij weer terug liepen, was de beer de pad weer over gestoken en in de bosjes verdwenen.



Weer terug richting Jasper alweer een file. Nu een beer (onze 5e) aan de linkerkant van de weg. Wij dus ook en mee opgereden met de etende en wandelende beer. Deze liep op minder dan 10 meter, dus we bleven graag in de auto. Hij stak de weg over en daarna hebben wij hem aan de rechterkant van de weg nog even bekeken.





Ook kwamen we nog een groep berggeiten tegen met veel jonkies. De oudere geiten al flink in de rui. Erg leuk om te zien.





Onderweg veel verbrande bomen. Bij het uitzichtpunt van Medicine Lake ons bakje yoghurt naar binnen gewerkt. We eten dus gezond..........



Even verder weer een opstopping. Mari uit de auto om poolshoogte te nemen. Er was een moederbeer met 2 jongen (onze 6e, 7e en 8e), vlak langs de weg en de jonkies zaten hoog in een boom,. Toch maar Dickie erbij geroepen, die nog in de auto zat. 







Dan nog gestopt bij Maligne Canyon en wat gepraat met 2 Hollanders die voor de 18e keer een reis aan het maken waren, nu van Vancouver naar Toronto.
Vanavond pizza gegeten en nog een ijsje op (1 bolletje, ons eerste).




Vandaag 25 graden en zon, 97 kilometer gereden.

donderdag 29 juni 2017

Banff - Jasper

Vanmorgen even getankt en op pad. En wie moet dat altijd doen???



Al voor 9 uur zagen we een beer op een berghelling.


We spraken nog met een Duitser (en z'n vrouw) uit Potsdam, die in mei een wereldreis waren begonnen (in Halifax), die 2 tot 2,5 jaar ging duren. Wilden ook naar Alaska en daarna tot onderin Zuid Amerika.
Kort daarna een mannetjes-elk (Wapiti-hert) met een enorm gewei. 



Weer even verder nog 4 mannetjes-elks.
Bij het Bow Lake regende het te hard voor foto's. Wel even koffie gedronken in een coffeeshop en daar kwamen we nog 2 stellen Nederlanders tegen die de reis in Vancouver waren begonnen. Hadden al dagen niks dan regen gehad, dus wij hebben mazzel.
Daarna gestopt bij het Peyto Lake. Erg mooi maar het was er frisjes.........







In Crossing even geluncht.
Onderweg nog wat watervallen, maar op flinke afstand. Bovenin de bergen veel sneeuw.



Gestopt bij de Athabasca Glacier, maar niet naar de voet gelopen omdat het slecht weer was en de moed ontbrak (bij Mari in elk geval). 



Had wel graag willen stoppen bij de Glacier Skywalk, maar blijkbaar moest je hier kaartjes voor reserveren (bij het Columbia Icefield Centre), dan met de bus erheen, dan nog een tijd in de rij staan en dat met al die regen. Snel doorgereden dus.
Even verder bij Tangle Creek een mooie waterval.



Ook gestopt bij de Sunwapta Falls en de Athabasca Falls. Beide erg mooi en veel geweld van het water. Heb enkele korte filmpjes gemaakt.











Om kwart over vijf dan eindelijk in Jasper en ons hotel opgezocht. We slapen in de Lobstick Lodge voor 2 nachten.
In de eerste week van onze vakantie bijna 50 kilometer gelopen!
Vandaag afwisselend droog en regen, 4 tot 12 graden. 308 kilometer gereden.

woensdag 28 juni 2017

Banff - Lake Louise - Banff

Vanmorgen na het gratis "hot breakfast" in ons motel naar Johnston Canyon. Nu veel minder druk dan gisteren, dus vooraan kunnen parkeren. Wandeling gemaakt naar de Upper Falls en dat was best de moeite waard.




Daarna via allerlei uitzichtpunten naar Lake Louise via de 1A noord.


Eerst even koffie gedronken en leuk zitten praten met 2 (jonge) Australiƫrs.
Dan eerst naar Moraine Lake gereden. Ook daar erg druk maar we konden toch vrij vooraan parkeren. Prachtig meer en schitterende kleuren. Veel sneeuw in de bergen.



Dan weer terug naar Lake Louise. Hier leek het nog drukker! Er was net een bruidspaar aan het foto's maken en blijkbaar vierden ze hun bruiloft in het Fairmont Chateau (hotel), dat volgens Expedia toch gauw zo'n $ 1.000 per overnachting kost voor 2 personen. 


Ook het meer was grandioos om te zien, vooral omdat er op de bergen rondom nog enorm veel sneeuw lag.




Daarna weer richting Banff en nog enkele keren gestopt voor het uitzicht op de Bow River.




Vanavond gegeten bij de Keg, dus Filet Mignon. Tijdens het eten aangesproken door onze "buren" die meenden te horen dat we Duitsers waren. Snel even dat misverstand uit de wereld geholpen dus. Deze mensen hadden intussen half Europa bereisd en het was gezellig om mee te praten. 
Vandaag 21 graden en zon, 158 kilometer gereden.

dinsdag 27 juni 2017

Calgary - Banff

Vanmorgen uit Calgary vertrokken richting Banff. Gereden via de 1 west.


Onderweg wat gestopt bij een mooi meer.




We kregen bij Banff National Park een gratis pas voor het hele jaar, die ook geldig is in alle andere nationale en provinciale parken. Een cadeautje omdat Canada dit jaar 150 jaar bestaat.



Daarna even naar de Tourist Information in Banff. Parkeren is gratis, maar het was ook erg druk in de stad.


Daarna op weg via de 1A noord richting Johnston Canyon. Al vrij snel zagen we een beer die vlak langs de weg lekker aan het eten was. Hij trok zich van ons niks aan.



Ook zijn er veel fietsers in het park, die toch wel goed moeten opletten met deze beren.

Bij Johnston Canyon maar door gereden, want daar was het vreselijk druk.
Daarna een stukje op de 93 zuid gereden naar Marble Canyon (in B.C.) en de Paint Pots. Dat was wel wat lopen en klimmen maar toch te doen.




Veel verbrande bomen onderweg.
Squirrels kom je overal tegen en hier waren ze knap brutaal.



Dan naar ons motel, de Voyager Inn in Banff, waar we 2 nachten zullen slapen.
Vandaag 27 graden en zon en 250 kilometer gereden.