vrijdag 30 juni 2017

Jasper en omgeving

VANDAAG 6 BEREN GEZIEN !!!!!

Vanmorgen eerst gebeld via FaceTime met Matthijs, want die was vandaag 11 jaar geworden. 
Proficiat !!!!!

Dan op weg richting Maligne Lake via de 16 oost..
Onderweg even gestopt bij Medicine Lake, waar de bergen zich in spiegelden.



Dan even verderop bij een parkeerplaats een opstopping. Een beer (onze 3e) gezien tussen de struiken. Deze was zo vriendelijk om van lieverlee wat naar boven, in onze richting, te lopen. Heel spannend en vlak bij de deur van onze auto gebleven, want hij kwam op 10 meter afstand.




Dan doorgereden naar Maligne Lake en daar koffie gedronken. Er was een wandelpad naar een uitzichtpunt, afstand 2 x 750 meter, dus goed te doen. Op de terugweg moest Dickie nodig naar het toilet, dus die liep een meter of 30 vooruit. Plotseling kwam ze terug gelopen en zwaaide wat naar mij. Er was een beer (onze 4e) rechts van onze pad in de struiken op misschien 20 meter. Niemand kon en durfde er langs. Na een tijdje besloot de beer onze pad over te steken en ging aan de andere kant wat staan eten. Intussen werd de nood bij Dickie zo hoog, dat ze besloot om iets terug te lopen en daar de bosjes in te duiken. Toen dat gelukt was en wij weer terug liepen, was de beer de pad weer over gestoken en in de bosjes verdwenen.



Weer terug richting Jasper alweer een file. Nu een beer (onze 5e) aan de linkerkant van de weg. Wij dus ook en mee opgereden met de etende en wandelende beer. Deze liep op minder dan 10 meter, dus we bleven graag in de auto. Hij stak de weg over en daarna hebben wij hem aan de rechterkant van de weg nog even bekeken.





Ook kwamen we nog een groep berggeiten tegen met veel jonkies. De oudere geiten al flink in de rui. Erg leuk om te zien.





Onderweg veel verbrande bomen. Bij het uitzichtpunt van Medicine Lake ons bakje yoghurt naar binnen gewerkt. We eten dus gezond..........



Even verder weer een opstopping. Mari uit de auto om poolshoogte te nemen. Er was een moederbeer met 2 jongen (onze 6e, 7e en 8e), vlak langs de weg en de jonkies zaten hoog in een boom,. Toch maar Dickie erbij geroepen, die nog in de auto zat. 







Dan nog gestopt bij Maligne Canyon en wat gepraat met 2 Hollanders die voor de 18e keer een reis aan het maken waren, nu van Vancouver naar Toronto.
Vanavond pizza gegeten en nog een ijsje op (1 bolletje, ons eerste).




Vandaag 25 graden en zon, 97 kilometer gereden.

4 opmerkingen:

  1. Oh jongens, wat een geweldige foto's. We hebben alvast gekeken bij je album en dan zie je ze ook allemaal. Oh die beren, en zo dichtbij. Geweldig, zo verschrikkelijk mooi. Die geiten ook trouwens.
    Het zijn wel allemaal zwarte beren he? Echt geweldig , we snappen dat jullie lachen op de foto's.
    En Dickie , je hebt die hoed toch wel gekocht, want hij staat he fantastisch.
    De pizza en de ijsjes, nou ja IJS, zagen er ook lekker uit.
    Blijf genieten, maar dat zal wel lukken. Groetjes Francine Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een prachtige foto's van die beren en zo dichtbij mazzelaars zijn jullie Ha , Ha , Ha , mooie watervallen ja die klimgeiten moeder met jonge prachtig komen bij ons ook weer die herinneringen boven drijven . de natuur is er prachtig . er waren met kaarten 43 man ,6tafels klaverjassen en 5 tafels jokeren prima gegaan . nog veel plezier ja dat hebben jullie wel zo te zien . groetjes Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi en wat fantastisch dat we jullie ervaringen op deze manier mee kunnen maken.. We genieten ervan nog een goede voortzetting daar.
    Groet J&G

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo wat een beren komen jullie op je pad tegen zeg!
    Prachtige natuur en een smakelijke pizza

    BeantwoordenVerwijderen