vrijdag 23 juni 2017

Schiphol - Calgary

Vanmorgen vroeg op voor het ontbijtbuffet bij Van der Valk. Dan om 8.40 uur met de shuttlebus naar Schiphol. We hadden thuis al ingecheckt dus hier hoefden we alleen nog de koffers bij de drop-off in te leveren. Bij de beveiliging was het erg rustig, dus vrijwel meteen aan de beurt en we mochten door..... Alweer geluk.
Dan een nieuwe card-reader gekocht, zodat jullie nu de foto's kunnen zien. Onszelf getrakteerd op de grote cappuccino.






Vertrokken vanaf Schiphol om 12.45 uur.
Rustige vlucht gehad, behalve kort voor de landing. We moesten een bocht maken van 180 graden en omdat het flink waaide, was het steeds flink schudden. Wel effe spannend.
Geland in Calgary om 13.15 uur, dus een vliegtijd van 8,5 uur. Nederlandse tijd moet je er 8 uur bijtellen, dus 21.15 uur.


Auto opgehaald bij Alamo en dat ging niet zo lekker. We konden kiezen tussen een Hyundai Tucson of een Kia Sportage. We vlogen er beiden meteen bovenop en merkten op dat dit zeer teleurstellend was! We wilden een USA-car. Na enig gedoe kwam er ineens een Ford Edge tevoorschijn, die een klasse hoger lag. We mochten hem zowaar voor dezelfde prijs meenemen.


Wij op pad en nadat Mari ons navigatiesysteem aan de praat had gekregen, reed Dickie moeiteloos door Calgary.

Ineens door naar ons motel, de Sandman Hotel and Suites in Calgary South. Kamer op de 4e verdieping met een King-size bed, dus ruimte genoeg.


Dan naar de Walmart om de eerste inkopen te doen, o.a. een koelbox en water.
Tim Hortons ontbrak hier natuurlijk niet.


Om 17 uur toch nog maar wat gaan eten bij Moxie's Bar & Grill in ons hotel. De Denny's naast ons hotel was net sinds 11 juni gesloten wegens een grote renovatie. Jammer.
Dickie is om kwart voor 7 al neergevallen op bed en zodra ik dit verhaal af heb, ga ik ook plat.
Vandaag 27 kilometer gereden. In Calgary 17 graden met zon en bewolking.

1 opmerking:

  1. Hoi Mari en Dickie fijn dat jullie een goede en veilige vlucht hebben gehad , ja inkopen doen he hoort er ook bij en natuurlijk naar Tim Hortons Koffie ja lekkere hebben ze daar . kaarten goed verlopen .waren er wel minder 43 man Henk heeft meegeholpen met Ans .veel plezier nog en lekker slapen groetjes Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen