woensdag 30 september 2015

Page - Mexican Hat

Zoals alle dagen weer vroeg op en deze keer ontbeten in een restaurant. Ons motel had geen gelegenheid om te ontbijten. Dus maar flink aan de hashbrowns, toast, eieren en pannenkoeken. De koffie en thee is nog steeds net zoveel als je wilt.
De 2 pannenkoeken met blauwe bessen, die over waren, gingen in een box mee voor tussen de middag.




Daarna nog gauw een zak ijs bij de Walmart gekocht voor  in onze koelbox en richting Monument Valley.


Dat was dan eerst een kilometertje of 160 rijden tot Kayenta, onze eerste stop. Hier even bij een Shell station de bekers met verse koffie gevuld (deze keer French Vanilla).
Dan de Monument Valley in en op veel plaatsen gestopt voor het maken van foto's.  






Het blijft een prachtig gebied met mooie kleuren. Even gewinkeld maar niks gekocht bij het kleine centrum voor de kunstenaars aan de ingang van het officiële park. Ook even rond gekeken bij Gouldings Trading Post. 



Dan weer verder richting noordoost door het park. Bovenaan het hoogste punt van de weg weer gestopt voor een foto-moment (iedereen loopt daar midden op de weg voor de beste foto).


 Dan door naar Mexican Hat en daar aan de San Juan-rivier zitten lunchen, deze keer dus yoghurt en de eerdergenoemde pannenkoeken.



Door naar ons motel in het dorp en de kamer was al gereed voor "bewoning". Het bleek intussen ook een uur later geworden te zijn i.v.m. de tijdzones.
Daarna even doorgereden naar Goosenecks State Park. Lijkt op Daadhorse Point en Horseshoe Bend, alleen zijn de uitlopers wat langer en grilliger. 



Hier even aan een grote picknicktafel wat gedronken en van het uitzicht genoten. Plotseling kwam een grote bus met "oudjes" aanrijden en kort daarna kwam een wat oudere man bij ons aan tafel zitten. Gevraagd waar hij vandaan kwam (want dat doen de Amerikanen zelf ook altijd) en dat bleek Oklahoma te zijn. Gezellig een tijd zitten kletsen en daarbij bleek dat hij niet uit de bus kwam maar op eigen gelegenheid met een auto onderweg was waar zijn neus heen wees, zoals hij zei. Toen een aantal oudjes uit de bus bij ons onder het afdak een goed heenkomen tegen de zon zochten, riep hij: "It looks like a bunch of cows", (het lijkt wel een troep koeien) omdat ze beschutting tegen de zon zochten. Een vrouw reageerde meteen geprikkeld en zei: Bedankt! Er werd links en rechts flink om gelachen, maar ze kon het niet waarderen. Hierop zei de man tegen die vrouw: ik wilde even testen of je gehoorapparaat nog werkte......... Hilariteit alom dus.
Dan terug naar ons motel en een klein dutje gedaan (ja, Mari wordt ook al oud........).
Gegeten in het restaurant bij het San Juan hotel, waar ik 33 jaar geleden met Mari Fraaije al heb overnacht en gegeten.
Het was vanavond een prachtige zonsondergang.



Vandaag zon, warm en tot 33 graden.
Gereden 275 kilometer.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Mari en Dickie , Leuke foto's en het eten wij kunnen ons best voorstellen dat het teveel is en dat je het meeneemt .
    Ja midden op de weg om foto's te maken waar was jullie veiligheids vest ??? lekker weer en goede temepratuur .
    geniet maar verder en wij kijken wel naar de foto's en het verslag gr Lia en theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha allebei, wat een mooie foto's, je zou er zin in krijgen. En dat ontbijt , om jaloers op te worden.
    Leuk midden op de weg, doet me denken aan zo'n foto van de route 66.
    En nog heerlijk weer, hier trouwens ook, lekker rustig zonnig najaarsweer. Nachten wel koud al.
    Geniet nog veel en blijf mooie en verleidende foto's sturen. Groetjes. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen