woensdag 30 september 2015

Mexican Hat - Gallup

Alweer vroeg op en eerst even onze koffiebekers gevuld bij de Shell. Dan in oostelijke richting om kort voor Bluff recht naar het zuiden te gaan rijden, richting Chinle.



Gisteren dreigden al een paar schapen de weg over te steken. Vandaag renden wat paarden mee in de greppel naast de weg, ook wat honden, koeien en nog meer paarden die langs de weg liepen. Best gevaarlijk maar geen ongelukken.

Onderweg iets afgeweken om de uitzichtpunten aan de noordkant van Canyon de Chelly te kunnen bekijken. 




Dan naar het visitor center van Chinle om van daaruit de zuidkant van Canyon de Chelly te rijden. Eerst naar het verste punt, Spider Rock genaamd en dan terug via alle andere uitzichtpunten naar Chinle. Het is daar werkelijk erg indrukwekkend.





Hier eerst goed geluncht want we hadden flink honger. Het was intussen tegen 2 uur. Heerlijke stoofpot met lamsvlees op en "Indian Fry Bread". Ik vond het lekker maar Dickie koos liever een hamburger.


Dan richting Ganado om Hubbell Trading Post te bezichtigen. Rondleiding gehad door het huis waar Hubbell met zijn gezin woonde van ongeveer 1899 tot zijn dood in 1932. Hij dreef hier handel met de indianen op een (zeker voor toen) verantwoorde manier. Hij betaalde goed voor de goederen die de indianen aanboden in vergelijking tot andere handelsposten.



We zagen daar nog een (bid)sprinkhaan lopen !!! ???


Dan door naar Gallup en een kamer gevonden bij America's Best Value Inn op Route 66.
Als diner bij Denny's een maaltijdsalade op, dus gezond bezig.
Warm weer tot 32 graden.
Vandaag 438 kilometer gereden.

1 opmerking:

  1. Hallo Mari en Dickie ,leuke foto's en verslag ziet er goed uit . Gisteren was het weer gezellig met kaarten , kwamen 1 man te kort voor klaverjassen dus hadden we maar 5 tafels 3man gaan jokeren o.a . Wilma Eddy en ik ben nog eerste geworden ook . genieten jullie maar lekker en tot de volgende keer gr Lia enTheo

    BeantwoordenVerwijderen