donderdag 31 mei 2012

30 mei: Colorado Springs

Vandaag het U.S. Olympic Training Center bezocht. Al bij het parkeren kwam een ploeg wielrenners van de Rabobank als een gek dwars over het parkeerterrein rijden, terwijl de auto's maar 5 mijl per uur mochten. Een vorm van typisch Hollands gedrag. Voor hetzelfde geld hadden er een paar onder de wielen gelegen.
We kregen eerst een film te zien en daarna een rondleiding door Mike Prout. Deze deelnemer aan de Paralympics heeft in 2004 met zwemmen een gouden en een bronzen medaille veroverd.

We mochten in diverse hallen kijken, vaak achter glas, waar Olympische deelnemers aan het werk waren.

Daarna naar de Laundry om onze kleren te wassen (we hadden alles tot nu toe opgespaard, dus dat was wel nodig). Even later kwam de eigenaresse van de wasserette en die vroeg, zoals gewoonlijk, waar wij vandaan kwamen. Uit Nederland dus. Zij verschoot bijna, want ze vertelde net 3 weken terug te zijn van een vakantie in Engeland, België en Nederland. Omdat haar man Vanarkel heet en zijn grootouders uit Arkel kwamen, wilden ze een bezoek brengen aan Arkel. Ook hadden ze bezoek gebracht aan een markt in een stad, maar ze wist niet meer waar. Wat later toch maar gebeld met haar man en die vertelde dat ze op zaterdag naar de markt in Zaltbommel waren geweest. Nu lagen we allemaal dubbel, nadat wij vertelden uit Zaltbommel te komen. Dickie heeft wat drop bij haar achter gelaten.

Haar medewerker was een grote kleurling met rasta haar. Ik vroeg om een foto te mogen maken en hij vond dat prima.

We hebben nog het een en ander afgekletst en ook hij wilde, na enige aarzeling, wel een dropje proeven, net als een andere bezoeken van de wasserette.
We kregen beiden zelfs een knuffel van de dame!
Dan naar de Citadel Mall, een flink winkelcentrum. Eerst de boekwinkel van Barnes en Noble bekeken en daarna een koffie gekocht bij Starbucks. Toen het winkelcentrum in gedoken. Niks gekocht. Je kon in een grote hal ook Glow-minigolf spelen, als 55-plusser voor $ 3,00 onbeperkt.
Terug op ons RV Park nog een extra nacht bijgeboekt.
Gegeten bij The Mason Jar. Een heerlijke regenboogforel op!!!
Warm en zonnig weer, 29 graden. Vandaag 37 kilometer gereden.




woensdag 30 mei 2012

29 mei: Colorado Springs

Vandaag eerst naar Max en Brian gebeld, want die werden vandaag 10 jaar!!!!!
Dan richting Manitou Springs en daar om 10.40 uur met het treintje van de Cog Railway naar de top van Pikes Peak gegaan. Deze ligt op 14.110 feet hoogte oftewel 4.300 meter. Er loopt ook een weg naartoe, maar met het treintje is natuurlijk veel spannender.

Je komt langs diepe afgronden en onderweg zagen we nog een paar keer een marmot.
In de trein zaten tegenover ons 2 Indiërs, die in Texas woonden en in India in de staat onder Puttaparthi hebben gewoond. Ze spraken wel de taal van die streek, Telecoe of zoiets.
Bovenop was het een stuk kouder, dus we hadden bijvoorbaat al een lange broek aangetrokken en een vest + jasje meegenomen. Het was echter prachtig weer op de top en volop zon, dus het viel best mee.

Uiteraard staat bovenop een flink gebouw met o.a. een joekel van een souvenirwinkel. We waren weer beneden om 13.50 uur.
Daarna voor de 2e keer het park Garden of the Gods in om nog een route te lopen. Eerst omgekleed naar de temperatuur beneden, dus korte broek en een shirt aan. Pas net aan de wandel kwamen we al een hert tegen, dat ons op 5 meter passeerde (een mule deer). Mooie wandeling over paden van grind en over de rotsen. Goed te doen. Op de terugweg liep het hert nog steeds op z'n gemak te eten van de struiken, dus gauw nog wat foto's gemaakt.

Daarna nog even de Trading Post in geweest, maar niks gekocht.
Vanavond gegeten bij Texas Roadhouse en op advies van de ober (Josh) samen een menu gedeeld. Het bestond uit: 4 ribs, 8 ounce kip en 6 ounce varkensvlees (een ounce is 28 gram). Dat zou dus normaal voor 1 persoon zijn........ Het was super gaar en heerlijk!!!
We staan nu op RV Park Fountain Creek in Colorado Springs voor 2 nachten voor $ 71,75. Een heel mooie camping.
Zittend aan onze picknicktafel kwam er een zwarte eekhoorn voorbij lopen.

Vandaag slechts 37 kilometer gereden en het was 26 graden.



dinsdag 29 mei 2012

28 mei: Colorado Springs

Vanmorgen al vroeg naar Garden of the Gods. Het was even zoeken naar de juiste weg, waar RV's mochten komen, maar met hulp van een wielrenster, die spontaan stopte en haar hulp aanbood, kwamen we er makkelijk uit.

Eerst flink wat zonnebrandolie gesprayd en toen vanaf het Visitor Center een flinke wandelroute gelopen. Onderweg veel joggers en fietsers. Ook waren er een aantal bergbeklimmers aan het werk.
Er zijn prachtige rotsformaties te zien en het park is ook heel groen. De lucht was staalblauw!!!

Daarna in het Visitor Center de film bekeken en geluncht.
Als afsluiting de autoroute gedaan. Het was i.v.m. Memorial Day ontzettend druk in het park.
Nog even naar de Walmart geweest.
's-Avonds thuis gegeten en nog een rondje gewandeld. Dickie had een tuin ontdekt waar Malle Pietje trots op zou zijn geweest.

Warm, zonnig weer en 26 graden.
Vandaag slechts 30 kilometer gereden.


maandag 28 mei 2012

27 mei: Cheyenne - Colorado Springs

Ik begrijp dat mensen het moeilijk vinden om een account bij Google aan te maken om te kunnen reageren op ons blogspot.
Als je via ons blogspot naar "Alle foto's" gaat, kun je bij elke foto een reactie plaatsen, die wij dan weer automatisch per mail ontvangen.
Links van elke foto staat: Plaats een reactie. Klik daar op en geef je commentaar.
Vandaag weer meteen weer via de Interstate 25 naar het zuiden.
Op de Rocky Mountains lag nog veel sneeuw.

Onderweg een groot aantal dealers/handelaars in Campers gezien. Het is onvoorstelbaar wat er links en rechts te koop wordt aangeboden.

Onderweg getankt langs de I.25. De benzine is langs de snelweg veel duurder dan in een gewone plaats. Dat scheelt soms wel $ 0,70 op een gallon (is 3,7854 liter).
We staan 2 nachten op een RV Park in Colorado Springs voor $ 35,50 per nacht. Voor het eerst hebben we een back-in site, dus dat werd effe achteruit inparkeren. Alles ging prima met hulp van Dickie.

Een paar straten verderop, in Old Colorado City, was een straatfestival, zeg maar een braderie. Daar zijn we natuurlijk ook heen geweest en hebben er meteen gegeten.
Lekker weer, wel veel wind, 18 tot 24 graden.
Vandaag 292 kilometer gereden.

zondag 27 mei 2012

26 mei: Spearfish - Cheyenne

Gisteravond besloten om NIET naar Yellowstone te gaan. Het is al 2 dagen koud en nat en de vooruitzichten voor de komende week richting en rond Yellowstone zijn gewoon slecht. Veel sneeuw, regen, nachtvorst en mogelijk onbegaanbare wegen.
Vanmorgen weer regen en laaghangende bewolking.

Het roer dus volledig omgegooid en pal zuidwaarts gegaan.
De tank vol en al vroeg vertrokken via de 85 Zuid.
Onderweg (na 342 kilometer) Fort Laramie bezocht en alle oude gerestaureerde gebouwen bekeken.

Van een aantal gebouwen is alleen de fundering nog over. Het fort heeft dienst gedaan tot 1890.
Hier was het intussen al lekker weer geworden, dus de trui kon weer uit.
Heel veel herten en antilopen gezien. Onderweg nog een keer getankt.

Daarna nog een tandje bijgezet en doorgereden tot Cheyenne. Dat was vandaag bikkelen, want we reden in totaal 529 kilometer. Belangrijkste is, dat we weer in de goede temperaturen en de zon zitten. Het is vroeg in de avond 26 graden.
Lekker bij Denny's gegeten.
We gaan nu een aantal dagen improviseren en denken onze route vanaf Arches National Park weer op te pikken.

zaterdag 26 mei 2012

25 mei: Wall - Spearfish

Vanmorgen eerst flink gewinkeld in o.a. het wereldberoemde Wall-Drug, opgericht in 1931.
Meteen een paar regenjasjes gekocht, want die hadden we nodig!

Daarna toch nog even naar het lanceerplatform van Minuteman Missile. Ik moest het even gezien hebben!

Dan via de Interstate I-90 naar Deadwood.

Ook daar regende het flink, maar toch de jasjes aangetrokken, de plu opgezet en het stadje in. Het was daar veel gokken en drinken in oude saloons en bordelen. Daar mocht ik van Dickie niet naar binnen.....
Dan door naar Spearfish en beiden een seniorengerecht gegeten bij Perkins.
We staan op het RV Park Chris' Camp van Good Sam voor slechts $30,00.
Vandaag 206 kilometer gereden met koud weer (soms 6 graden) en veel regen en wind.

vrijdag 25 mei 2012

24 mei: Hill City - Wall

Na een goede nachtrust vanmorgen eerst getankt en dan op weg. Het had al flink geregend vannacht en ook nu regende het flink.
Die vogel van gisteren was trouwens geen kalkoen, maar een GROUSE, een soort hoen.
We kwamen al snel langs een winkel met de gekste kerstartikelen die je maar kunt bedenken. Wel leuk om te zien en ook lachen.

Simon gebeld om te feliciteren want die is vandaag 86 geworden.
Dan door naar Badlands National Park. Erg mooi. Onderweg willen stoppen in Scenic, maar dat was bijna geheel uitgestorven en verlaten. Zelden zo'n bende gezien en maar snel doorgereden.
De lunch gebruikt in Cedar Pass Lodge. Mari heeft hier indiaans fry bread op met bisonvlees, kaas, salade en olijven. Erg lekker.

Dan even doorgereden naar Minuteman Missile National Historic Site bij Cactus Flat. Helaas stond hier geen raket meer opgesteld, dat was een stuk verder. Hier was alleen informatie en een film. Misschien dat we er morgen nog een keer langs gaan, maar dan vlak bij Wall.
Weer terug naar Cedar Pass en daar weg 240 noord/west genomen, dwars door de Badlands. Een schitterde weg mat prachtige uitzichten.

Dickie maakt graag veel foto's, maar ik heb al een paar dagen de indruk dat ik naast een Japanner in de auto zit. Vandaag ging ze dus helemaal los!!!
In Wall het Wounded Knee Museum bezocht. Erg mooi van opzet en zeer indrukwekkend. Op 29 december 1890 zijn daar 146 indianen afgeslacht door het leger, maar onofficieel zijn het er wel 300 geweest, inclusief vrouwen, kinderen en baby's.
Gegeten in het Cactus café. We staan op RV Park Sleepy Hollow in Wall voor $ 26,11 met de kortingskaart van Good Sam. Vlak bij staan 4 enorme silo's met graan met een totaalinhoud van 750.000 bushel. Zoek maar uit hoeveel dat is.
Regen gehad tot een uur op drie. Later op de middag helemaal opgeklaard en toch maar 12 graden.
Vandaag 250 kilometer gereden.

donderdag 24 mei 2012

23 mei: Hill City

Naar Wind Cave National Park.
Eerst ging Mari met de camera op jacht naar een (jonge) kalkoen (?). Denken wij .....

Ontdekt door cowboys in 1881 en vanaf 1891 door de 16 jarige Alvin Mc.Donald in kaart gebracht (voorzover dat toen mogelijk was). Hij heeft hier tot eind 1894 aan gewerkt en zelfs rondleidingen georganiseerd. Eind 1894 overleed hij aan tyfus. Zijn broer, met hulp van externe geldschieters, heeft zijn werk voortgezet en al in 1903 werd het een Nationaal Park. De bijzonderheid is dat aan de plafonds van de grotten een soort "doos-formaties" zijn gevormd. Het is allemaal heel dun en fragiel als een spinnenweb.

De rondleiding duurde 1 uur en 20 minuten.
Daarna door dit park weer naar Custer State Park gereden om de prairie dogs nog eens te bekijken in hun doen en laten. Er zaten er nu erg veel en ze waren nogal speels. Onderweg een uurtje regen gehad.

Vanavond in Hill City bij een ouderwetse Diner gegeten. Groene skai-leren banken, zwart-witte tegels rondom, de rest van de wanden en het plafond geel en veel rose en blauwe verlichting.
Vanmorgen afgekoeld  rond 15 graden en eind van de dag weer zon en 20 graden.
Vandaag 142 kilometer gereden.

woensdag 23 mei 2012

22 mei: Hill City

Vanmorgen meteen naar Custer State Park. Entree $ 15,00.
Al vrij snel kwamen we langs een kolonie prairie dogs, Het leken er wel minder dan een aantal jaren geleden, maar misschien denken wij dat maar. Ze hadden wel jonkies, die we van dichtbij konden gadeslaan. Best grappig.

Daarna kwamen we een troep ezels (burro's) tegen, ook met jongen. Die ezels stinken wel erg, maar vooruit, dat hoort erbij.

Kort daarna de eerste kudde bizons. Veel jongen, ook een paar die net stonden te drinken bij hun moeder. Dickie wilde elke bizon persoonlijk fotograferen, maar dat kon ik nog net verhinderen.

Daarna nog een paar flinke kuddes gezien. Er waren nog een jongen en een meid, die ze wel even wilden opjagen, maar pa maakte daar kwaad een eind aan. Ze liepen gewoon in het gras richting de kudde.
Dan op naar Mount Rushmore. De entree is geheel gratis, maar het parkeren is dan weer $ 11,00.
De vier Amerikaanse presidenten zijn: Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln.

Vanavond gedineerd in de Alpine Inn te Hill City. Deze tip kregen van een ranger in Custer State Park. Je kunt daar kiezen uit een Filet Mignon van 6 ounce (170 gram) of eentje van 9 ounce (255 gram). Daarbij kreeg je een kwart van een krop ijsbergsla met Ranch dressing. Iets anders kon je niet bestellen, maar het zat bijna helemaal vol en het was heerlijk. Ons zelf getrakteerd op een lekker toetje (wel samen gedeeld).
Vanavond de vuilwater tanks geleegd en het vers water bijgevuld.
Mooi weer en 28 graden. Vandaag 147 kilometer gereden.

dinsdag 22 mei 2012

21 mei: Chadron - Hill City

Via Hot Springs naar Wind Cave National Park gereden.
Dickie zag al snel een coyote dicht bij de weg. Verderop nog een paar prairie dogs en veel bisons.


Daarna door naar Crazy Horse Memorial. In de Black Hills wordt een beeld van deze indiaan in de rotsen uitgehouwen samen met z'n paard. In 1948 is hieraan begonnen, maar pas de laatste 20 jaar wordt er professioneel aan gewerkt. We hebben nog een bustour gemaakt dichter naar de werkplek, waarbij onze indiaanse chauffeur nog een stukje op z'n fluit speelde. Crazy Horse is de tegenhanger van Mount Rushmore, waar 4 presidenten zijn uitgehouwen.

We staan nu 3 nachten op RV Park Rafter J in Hill City. Een prachtig RV Park met veel groen en een zwembad. Met de Good Sam kortingskaart $ 36,66 per nacht voor een hele mooie pull thru site.
Het internet is echter nogal beveiligd tegen zware sites, zoals "mijnalbum". Ik kan de fotosite dus mogelijk 3 of 4 dagen niet laden.
Lekker weer en 26 graden. Vandaag 194 kilometer gereden.

maandag 21 mei 2012

20 mei: Gering - Chadron

Vanmorgen via Scottsbluff richting Agate Fossil Beds National Monument gereden. Eerst rondgekeken in het visitor center en daarna een wandeling heuvelop gemaakt van ongeveer 1 uur. Een paar fossielen in de rotsen ontdekt, maar helaas geen ratelslangen gezien.

Dan door naar Crawford en aldaar getankt. Er ging 158 liter in. Tot nu toe loopt de camper 1 op 3,76 km.
Dan even bij Fort Robinson gestaan voor de lunch, maar daar was alles nog gesloten tot het eind van de week.
Dan door naar Chadron en het Museum of the Fur Trade bezocht. Dat gaat vooral over de vroege handel in huiden, waarbij ook de Hollanders een rol hebben gespeeld.

We staan vannacht op RV Park Eagles Rest in Chadron voor $ 25,00.
Vakantie met de camper is net zoiets als hard werken. Mogelijk schelden ze bij Prb. en R.C. onze opgenomen vakantiedagen wel kwijt, als ze dit lezen.
Mooi weer van 21 tot 25 graden.
Nog even boodschappen gedaan bij de Safeway.
Vandaag 239 kilometer gereden.

zondag 20 mei 2012

19 mei: Brush - Gering

Afgelopen nacht kwamen er zeker 25 treinen voorbij, maar wij sliepen prima en waren vanmorgen ook goed uitgerust (na 10 uur slapen). Het had geregend en ook toen we gingen rijden regende het nog. Weer voor een lange broek dus.
Dickie begon aan haar eerste kilometers en het bleef regenen tot ongeveer 11 uur. Onderweg dreigde er nog een flink hert over te steken en deed dit dus prompt, waardoor Dickie flink in de remmen moest.
Kort voor Gering gestopt bij Wildcat Hills Nature Center. Hier kregen kleine kinderen te horen hoe ze een kalkoen moesten lokken. Ze kregen daar allemaal een apparaatje voor en moesten vanuit een camouflagetent hun kunsten vertonen. Dikke pret.

Dickie deed nog mee aan schietoefeningen, maar kon niks geraakt krijgen.
Daarna in Gering een echt brood gekocht bij de warme bakker.
Dan naar Scotts Bluff National Monument. Deze hoge rotsen waren vroeger een herkenningsteken in het landschap voor de pioniers. Wij zijn naar boven gelopen (flink steil af en toe) en hebben van het uitzicht genoten (5,2 kilometer heen en terug).

Dan weer terug naar Gering en een staanplaats gevonden op Robidoux RV Park, waar we met onze Good Sam kortingskaart slechts $ 21,00 kwijt waren. Mooie pullthru site.
Nadat de regen weg was toch nog ongeveer 20 graden geworden.
Gegeten bij Whiskey Creek Steakhouse in Scottsbluff. Heerlijke filet mignon met randje spek op.
Vandaag 220 kilometer gereden.

18 mei: Denver - Brush

Slecht geslapen en om 5 uur al op. Een goed gratis Hot Breakfast bij ons motel. Moturis kwam ons al om 7.20 uur ophalen, dus zelfs 10 minuten eerder dan gepland. Het was nog een flink ritje naar Golden, waar we onze camper moesten ophalen.

Na alle formaliteiten en bij Campingworld nog een Good Sam-kaart gekregen te hebben op weg. Dat was wel even pittig en goed opletten, maar na een minuut of 10 begon ik al aan de camper te wennen.
Eerst bij Walmart een nieuwe Tracfone gekocht en 240 belminuten. Daarna een berg boodschappen gedaan bij Walmart en King Soopers (waar ik nog gauw even een klantenkaart van ophaalde). Ja Piet, want dat scheelde weer $ 3,50.
Onderweg nog antilopen, herten en bisons gezien. Hebben een plaats gevonden op de Campground in Brush en dat was de eerste nacht gratis. Hier was alleen geen internet.

Thuis salade en chickenfingers gegeten met een yoghurtje als toetje.

's-Avonds nog even rondgelopen en bij het baseball voor kinderen gezeten.
Vandaag 206 kilometer gereden en het was 26 graden.

vrijdag 18 mei 2012

17 mei: Hoofddorp - Denver

Vanmorgen om 6.40 uur met de shuttlebus van Van der Valk naar Schiphol voor een lange dag.
Al snel de koffers afgegeven en gaan ontbijten bij het Grand Café Amsterdam.
Vertrek met de Boeing 767-400 om 10.42 uur. Aan boord spelcomputer + films + series + spelletjes. Erg leuk en zeer veel beenruimte. Diner van kip met rijst en spinazie.

Uit Nederland zijn een stel motormuizen aan boord, de Clogs Bastards, die met een grote groep per motor ongeveer onze route gaan doen.
Voor de lunch kregen we nog een ijsje. Geland in Houston om 13.45 uur (Nederland 20.45 uur).
Hier was het 31 graden. Bij de paspoortcontrole werd Dickie eruit gehaald, blijkbaar omdat er van haar vingers geen goede vingerafdrukken konden worden gemaakt (electronisch). Dat duurde dus nog een half uur extra met veel stress.
Lunch gekocht bij Ruby's Diner om niet met honger aan boord te hoeven gaan.
Vertrek uit Houston met de Boeing 737-800/900 om 18.11 uur een aankomst in Denver om 19.11 uur (2 uur vliegen maar in Denver is het een uur vroeger). Hier 26 graden.
Motel Comfort Inn met gratis Wi-Fi. Grote kamer met enorm Kingsize bed.
Tegenover het motel zat gelukkig een Denny's, dus Mark, wij om half negen 's-avonds nog even een ontbijten besteld met ijsthee. 

woensdag 16 mei 2012

16 mei: Zaltbommel - Hoofddorp

Vanmiddag de grote koffers verder gevuld en ook de handbagage ingepakt.

Om 17.15 uur vertrokken richting Van der Valk Hotel in Hoofddorp. Tot de afslag naar de A9 liep alles voorspoedig, alleen naar het zuiden stond het ongeveer vast van Amsterdam tot Zaltbommel. Bij de A9 begon onze file en daardoor pas om 18.45 uur bij het hotel.
Na het inchecken de auto op lang parkeren gezet en nog even wat gegeten in het restaurant.

Mooie kamer met zeer grote TV en prima badkamer met bad en douche.
11 graden.