woensdag 23 mei 2012

22 mei: Hill City

Vanmorgen meteen naar Custer State Park. Entree $ 15,00.
Al vrij snel kwamen we langs een kolonie prairie dogs, Het leken er wel minder dan een aantal jaren geleden, maar misschien denken wij dat maar. Ze hadden wel jonkies, die we van dichtbij konden gadeslaan. Best grappig.

Daarna kwamen we een troep ezels (burro's) tegen, ook met jongen. Die ezels stinken wel erg, maar vooruit, dat hoort erbij.

Kort daarna de eerste kudde bizons. Veel jongen, ook een paar die net stonden te drinken bij hun moeder. Dickie wilde elke bizon persoonlijk fotograferen, maar dat kon ik nog net verhinderen.

Daarna nog een paar flinke kuddes gezien. Er waren nog een jongen en een meid, die ze wel even wilden opjagen, maar pa maakte daar kwaad een eind aan. Ze liepen gewoon in het gras richting de kudde.
Dan op naar Mount Rushmore. De entree is geheel gratis, maar het parkeren is dan weer $ 11,00.
De vier Amerikaanse presidenten zijn: Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln.

Vanavond gedineerd in de Alpine Inn te Hill City. Deze tip kregen van een ranger in Custer State Park. Je kunt daar kiezen uit een Filet Mignon van 6 ounce (170 gram) of eentje van 9 ounce (255 gram). Daarbij kreeg je een kwart van een krop ijsbergsla met Ranch dressing. Iets anders kon je niet bestellen, maar het zat bijna helemaal vol en het was heerlijk. Ons zelf getrakteerd op een lekker toetje (wel samen gedeeld).
Vanavond de vuilwater tanks geleegd en het vers water bijgevuld.
Mooi weer en 28 graden. Vandaag 147 kilometer gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten