donderdag 31 mei 2012

30 mei: Colorado Springs

Vandaag het U.S. Olympic Training Center bezocht. Al bij het parkeren kwam een ploeg wielrenners van de Rabobank als een gek dwars over het parkeerterrein rijden, terwijl de auto's maar 5 mijl per uur mochten. Een vorm van typisch Hollands gedrag. Voor hetzelfde geld hadden er een paar onder de wielen gelegen.
We kregen eerst een film te zien en daarna een rondleiding door Mike Prout. Deze deelnemer aan de Paralympics heeft in 2004 met zwemmen een gouden en een bronzen medaille veroverd.

We mochten in diverse hallen kijken, vaak achter glas, waar Olympische deelnemers aan het werk waren.

Daarna naar de Laundry om onze kleren te wassen (we hadden alles tot nu toe opgespaard, dus dat was wel nodig). Even later kwam de eigenaresse van de wasserette en die vroeg, zoals gewoonlijk, waar wij vandaan kwamen. Uit Nederland dus. Zij verschoot bijna, want ze vertelde net 3 weken terug te zijn van een vakantie in Engeland, Belgiƫ en Nederland. Omdat haar man Vanarkel heet en zijn grootouders uit Arkel kwamen, wilden ze een bezoek brengen aan Arkel. Ook hadden ze bezoek gebracht aan een markt in een stad, maar ze wist niet meer waar. Wat later toch maar gebeld met haar man en die vertelde dat ze op zaterdag naar de markt in Zaltbommel waren geweest. Nu lagen we allemaal dubbel, nadat wij vertelden uit Zaltbommel te komen. Dickie heeft wat drop bij haar achter gelaten.

Haar medewerker was een grote kleurling met rasta haar. Ik vroeg om een foto te mogen maken en hij vond dat prima.

We hebben nog het een en ander afgekletst en ook hij wilde, na enige aarzeling, wel een dropje proeven, net als een andere bezoeken van de wasserette.
We kregen beiden zelfs een knuffel van de dame!
Dan naar de Citadel Mall, een flink winkelcentrum. Eerst de boekwinkel van Barnes en Noble bekeken en daarna een koffie gekocht bij Starbucks. Toen het winkelcentrum in gedoken. Niks gekocht. Je kon in een grote hal ook Glow-minigolf spelen, als 55-plusser voor $ 3,00 onbeperkt.
Terug op ons RV Park nog een extra nacht bijgeboekt.
Gegeten bij The Mason Jar. Een heerlijke regenboogforel op!!!
Warm en zonnig weer, 29 graden. Vandaag 37 kilometer gereden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten