woensdag 30 mei 2012

29 mei: Colorado Springs

Vandaag eerst naar Max en Brian gebeld, want die werden vandaag 10 jaar!!!!!
Dan richting Manitou Springs en daar om 10.40 uur met het treintje van de Cog Railway naar de top van Pikes Peak gegaan. Deze ligt op 14.110 feet hoogte oftewel 4.300 meter. Er loopt ook een weg naartoe, maar met het treintje is natuurlijk veel spannender.

Je komt langs diepe afgronden en onderweg zagen we nog een paar keer een marmot.
In de trein zaten tegenover ons 2 Indiƫrs, die in Texas woonden en in India in de staat onder Puttaparthi hebben gewoond. Ze spraken wel de taal van die streek, Telecoe of zoiets.
Bovenop was het een stuk kouder, dus we hadden bijvoorbaat al een lange broek aangetrokken en een vest + jasje meegenomen. Het was echter prachtig weer op de top en volop zon, dus het viel best mee.

Uiteraard staat bovenop een flink gebouw met o.a. een joekel van een souvenirwinkel. We waren weer beneden om 13.50 uur.
Daarna voor de 2e keer het park Garden of the Gods in om nog een route te lopen. Eerst omgekleed naar de temperatuur beneden, dus korte broek en een shirt aan. Pas net aan de wandel kwamen we al een hert tegen, dat ons op 5 meter passeerde (een mule deer). Mooie wandeling over paden van grind en over de rotsen. Goed te doen. Op de terugweg liep het hert nog steeds op z'n gemak te eten van de struiken, dus gauw nog wat foto's gemaakt.

Daarna nog even de Trading Post in geweest, maar niks gekocht.
Vanavond gegeten bij Texas Roadhouse en op advies van de ober (Josh) samen een menu gedeeld. Het bestond uit: 4 ribs, 8 ounce kip en 6 ounce varkensvlees (een ounce is 28 gram). Dat zou dus normaal voor 1 persoon zijn........ Het was super gaar en heerlijk!!!
We staan nu op RV Park Fountain Creek in Colorado Springs voor 2 nachten voor $ 71,75. Een heel mooie camping.
Zittend aan onze picknicktafel kwam er een zwarte eekhoorn voorbij lopen.

Vandaag slechts 37 kilometer gereden en het was 26 graden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten