vrijdag 25 mei 2012

24 mei: Hill City - Wall

Na een goede nachtrust vanmorgen eerst getankt en dan op weg. Het had al flink geregend vannacht en ook nu regende het flink.
Die vogel van gisteren was trouwens geen kalkoen, maar een GROUSE, een soort hoen.
We kwamen al snel langs een winkel met de gekste kerstartikelen die je maar kunt bedenken. Wel leuk om te zien en ook lachen.

Simon gebeld om te feliciteren want die is vandaag 86 geworden.
Dan door naar Badlands National Park. Erg mooi. Onderweg willen stoppen in Scenic, maar dat was bijna geheel uitgestorven en verlaten. Zelden zo'n bende gezien en maar snel doorgereden.
De lunch gebruikt in Cedar Pass Lodge. Mari heeft hier indiaans fry bread op met bisonvlees, kaas, salade en olijven. Erg lekker.

Dan even doorgereden naar Minuteman Missile National Historic Site bij Cactus Flat. Helaas stond hier geen raket meer opgesteld, dat was een stuk verder. Hier was alleen informatie en een film. Misschien dat we er morgen nog een keer langs gaan, maar dan vlak bij Wall.
Weer terug naar Cedar Pass en daar weg 240 noord/west genomen, dwars door de Badlands. Een schitterde weg mat prachtige uitzichten.

Dickie maakt graag veel foto's, maar ik heb al een paar dagen de indruk dat ik naast een Japanner in de auto zit. Vandaag ging ze dus helemaal los!!!
In Wall het Wounded Knee Museum bezocht. Erg mooi van opzet en zeer indrukwekkend. Op 29 december 1890 zijn daar 146 indianen afgeslacht door het leger, maar onofficieel zijn het er wel 300 geweest, inclusief vrouwen, kinderen en baby's.
Gegeten in het Cactus café. We staan op RV Park Sleepy Hollow in Wall voor $ 26,11 met de kortingskaart van Good Sam. Vlak bij staan 4 enorme silo's met graan met een totaalinhoud van 750.000 bushel. Zoek maar uit hoeveel dat is.
Regen gehad tot een uur op drie. Later op de middag helemaal opgeklaard en toch maar 12 graden.
Vandaag 250 kilometer gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten