donderdag 1 oktober 2015

Gallup - Santa Fe

Vanmorgen eerst een stuk Route 66 in Gallup gereden. De tank vol en de ruiten een keer goed schoongemaakt en dan op weg. Gestopt bij Fort Wingate maar dat was niet (meer) voor het publiek toegankelijk.  Dan zagen we onderweg aan de andere kant van de Interstate een oude missiepost te liggen, die er indrukwekkend uit zag.




Wij er naartoe gereden en het zag er inderdaad mooi uit. Bij de voordeur kwamen we 2 dames tegen, die ons geen blik waardig gunden. Wij dachten dat het ook bezoekers waren. De deur zat echter op slot, alleen een klein kantoortje was open, maar niemand te zien.



We liepen even rond te kijken en ineens kwam daar Alfredo tevoorschijn. Hij vertelde dat hij kunstenaar was en ook veel schilderingen binnen en buiten aan de missiepost had gedaan en nog deed. Hij vertelde ons van alles over de missiepost en probeerde de dames (van de administratie) te bewegen ons binnen te laten. Op zijn belletje aan de deur werd echter niet gereageerd. Hij werd daar niet vrolijk van omdat hij zei dat de zusters hem wel binnen zouden hebben gelaten. Ook speelde hij speciaal voor ons nog een liedje op zijn fluit, die hij blijkbaar altijd bij zich droeg. Het leek een wat droevig lied maar wel mooi om zo te horen. Na een fooi namen we afscheid van hem.



Onderweg steeds vaker prickley pear cactussen met veel vijgen.


 

Bij vrijwel elk benzinestation kun je voor een paar dollar wel een zak ijs kopen voor in je koelbox. Hoeft alleen als je hotel toevallig geen ijsmachine heeft.


In Albuquerque direct naar Old Town gereden en daar eerst onze yoghurt-lunch naar binnen gewerkt. Er was een mooi parkje met speeltuig voor de kinderen en zitjes voor de rest.







In Albuquerque bleek het niet zo simpel om een hotelkamer te vinden, volgens de mevrouw bij de toerist info. A.s. zaterdag begint het het jaarlijkse ballonnen-festival waar honderdduizenden mensen op af komen. Besloten om door te rijden naar Santa Fe, maar niet zonder eerst de beroemde "66 Diner" met een bezoek te vereren.











Daarna richting Santa Fe via de Interstate 25 noord. Op de business-loop van de 25 zitten heel heel motels. We willen hier 2 nachten blijven en kozen voor de Super 8, maar de prijs voor de kamer werd de 2e nacht ongeveer verdubbeld door het ballonnen-festival in Albuquerque. Dus ruim 100 kilometer verderop waren prijzen van de hotels verdubbeld door dit festival. Toch maar even naar de Days Inn gereden om te kijken hoe het daar gesteld was. Ze hadden nog kamers en iets goedkoper dan de Super 8, mede omdat ik een coupon had voor de 1e nacht, dus extra korting. Het internet was wat overbelast zodat de berichten nu iets later op de blog komen te staan. Ik schrijf dit nu om 5 uur in de ochtend.
Vandaag weer prachtig weer tot 32 graden. Vandaag 360 kilometer gereden.

1 opmerking:

  1. het zijn weer leuke foto's en prima verslagen ! ja ik zou ook niet zomaar vreemde lui binnen laten , je weet nooit wat je binnen haalt HA,HA, ja zulke kapitalisten kunnen dat toch wel betalen zo'n duur hotel voor die 2 nachten .hier loopt alles goed de schilder schiet al lekker op ze waren met 2 man en soms 1 . zo mari ben je ook weer op de hoogte . geniet morgen maar van de ballonnen ik weet ook niet wat dat inhoud maar dat horen wel van jullie . gr Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen