maandag 10 juli 2017

Campbell River

Vanmorgen uitgeslapen tot bijna acht uur en daarna aan het ontbijt bij ons motel.
Dan naar de Quinsam River Salmon Hatchery, waar zalmen worden gekweekt. Omdat het nu buiten het seizoen was, stonden alle kweekvijvers leeg. Toch wel leuk om te zien hoe dit in z'n werk gaat. Stukje opgelopen tot bij de rivier en GEEN beren tegen gekomen.




Dan richting Elk Falls Prov.Park waar op het parkeerterrein van alles gaande was i.v.m. de bouw van een waterkrachtcentrale (die bijna af was).  Allemaal standjes van bedrijven die bij de bouw betrokken zijn. Er was flink wat georganiseerd en we kregen wat balpennen, een rugzakje en 2 brandkranen. Je kon ook met een (school)bus mee voor een rondleiding maar daarvoor leek de rij ons wat te lang.





Dan gelopen naar Elk Falls en de "suspension bridge" boven de rivier. Even over de brug gelopen en daar ging heel wat klimwerk aan vooraf (en achteraf) via allerlei trappen.
De waterval was heel mooi en maakte nog meer lawaai.










Bij de Walmart wat boodschappen gedaan, vooral yoghurt.
Dan na de lunch naar de Shelter Point Distillery, waar whisky en wodka gebrouwen wordt. Een rondleiding gekregen van een oud baasje, die leuk en duidelijk kon uitleggen hoe dit in z'n werk gaat. Daarna even geproefd van de wodka (40%) met dropsmaak. Was toch wel wat scherp en Mari heeft veel liever z'n Salmiakki uit Finland.






Terug naar het dorp aan het water gezeten en we zagen nog een paar visarenden aan het werk. Ze probeerden een jonge meeuw te verschalken, hetgeen niet lukte. Dickie maakte zowaar een paar prachtige foto's van een visarend



Bij Tim Horton's nog gauw even een Iced-Capp genomen.


Terug in ons hotel zag Dickie nog een cruiseschip passeren vanaf het balkon.


Vandaag 24 graden en 72 kilometer gereden.

3 opmerkingen:

  1. Inderdaad mooie foto van die visarend. En zo'n suspencion brug , altijd wiebelen he.
    Weer lekker fruit en zowaar drop whiskey en dat Mari dat niet zo lekker vond, hij is zo gek op alcohol ( niet dus)!!!!!!!
    Mooie overtocht en de auto weer in orde.
    Hier vanochtend op journaal dat bij Glacier Vieuw Camp een jongen van 19, die in zijn slaapzak lag, wakker werd van, iets hards bij zijn hoofd. Had een zwarte beer zijn kop in zijn bek. Hij deed zijn ogen open en keek die beer in gezicht. Hij werd meegesleept uit slaapzak, maar de anderen werden wakker en hebben beer weggejaagd.
    Dus allebei, niet buiten slapen of in tentje, maar lekker binnen.
    Veel plezier nog. Groetjes Hans en Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer mooie foto's en leuk verslag ja Dickie je bent een goede fotograaf prachtig die visarend en Mari jij houd van salmiakkie uit Finland maar drop met whiskey vind je dus niet zo lekker jammer . dus geen beer gezien ja ik denk doordat het warm is dat ze s'nachts komen . groetjes Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen