dinsdag 4 juli 2017

Revelstoke - Vernon

Eerst even de koelbox laten leeglopen en een zak ijs gekocht bij de Chevron, want ons motel had (helaas) geen ijsmachine.


Daarna direct naar het Railway Museum in Revelstoke.



De treinen reden zelfs tot Winnipeg !!!

De horloges moesten exact gelijk lopen
Veel aandacht ook voor de Chinese spoorwegarbeiders, die in die tijd slechter werden behandeld dan dieren.



Oude bagagewagen.....



Toen we buiten liepen, kwam er net een goederentrein voorbij, bijna stapvoets. Deze treinen kunnen soms erg lang zijn, dus even staan tellen. Eerst 2 locs, tussendoor nog 1 loc een op het einde 1 loc, trokken samen 155 grote goederenwagons. Geschatte lengte zo'n 3 kilometer.


Dan via de 1 west en de 97A zuid naar Vernon.
Gestopt bij Farmer John's, deze bleek net 5 dagen open te zijn. Zowaar een dropijsje kunnen kopen en het was nog lekker ook. Op het terras zei een vrouw naast ons ineens "lekker" en we raakten aan de praat. Ze bleek als klein kind met haar ouders naar Canada te zijn geƫmigreerd, sprak nauwelijks Nederlands maar kon wel wat verstaan. Haar ouders kwamen uit Oude Pekela in Groningen. Gezellig een tijdje zitten kletsen.






Onderweg een antiekmarkt bezocht. Veel troep, net als bij ons.


Dan gestopt bij de Log Barn, waar ze lokale artikelen verkochten. Je kon voor 25 cent voer kopen voor de geiten, die het dan op een loopbrug kwamen ophalen.


In Vernon eerst een laundry opgezocht en onze eerste was gedaan. De medewerker van de wasserette was een van oorsprong Albanees, die al 19 jaar in Canada woonde. Hij was er ook trots op om Canadees te zijn. Werkte 7 dagen per week van 8 tot 18 uur en had het best naar de zin.



Vanavond bij Denny's gegeten en allebei een senior menu op: Dickie een Caesar salade en Country Fried Steak en Mari een kop soep en tilapia. 
Inclusief de fooi was dat $ 27,56 ofwel € 18,98 voor 2 man. 



Het eten is hier goed te betalen maar de hotels zijn veel duurder dan in de USA.
We slapen vannacht in Vernon in de Pacific Best Western.
Vandaag 30 graden en 152 kilometer gereden.


1 opmerking:

  1. Ziet er weer leuk uit de foto's en het verslag dat de treinen ook naar Winnipeg reden heel vroeger kan je nagaan hoever de trienen toen al reden . zo ben je ver van huis en ontmoet je toch nog iemand die in Nederland geboren is , wat is de wereld klein . ja John is de hele week weer op pad richting Toronto met het hele gezin mee voor zijn werk . jullie hebben nog steeds mooi weer gelukkig groetjes tot de volgende keer Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen