vrijdag 14 juli 2017

Centralia - Mount St.Helens - Centralia

Vanmorgen via de 5 zuid naar Castle Rock waar een lavendel"farm" te bezoeken was. Netjes de borden gevolgd en zowaar gevonden. Helaas voor ons was de farm (nog) gesloten. Toch wat foto's gemaakt.



Dan via de 505 oost naar Mount St.Helens, die in mei 1980 uitgebarsten is. Onderweg enkele malen gestopt bij uitzichtpunten en ook bij 2 van de visitor centers. Hier wat films gezien en wat er verder tentoon werd gesteld. Zeer mooi en indrukwekkend. Door de uitbarsting verloor de berg 400 meter aan hoogte!
Bovenin de bergen ontzettend veel bloemen, dus veel foto's. Het was prachtig en moeilijk om weer in de auto te stappen en naar "huis" te gaan. 



Zo hoog lag de as, tot zelfs in Montana








Foto maken van groepje uit India




















Bewijs dat we entree betaald hebben
Eind van de middag eerst nog even de was gedaan in de plaatselijke laundry.



Vanavond slapen we weer in het King Oscar Motel in Centralia.
Vandaag 22 graden, bovenin de bergen 17 graden en volop zon. 270 kilometer gereden.

3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er ook goed uit daar in Centralia mooie foto's leuk verslag , ja van route wijzigen is ook niet altijd verkeerd ondanks de uitstippeling van de reis . nog veel plezier verder en tot de volgende keer Groetjes Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mt st Helen s zeker indrukwekkend! Wij zijn daar in Juni ook geweest en hebben een hele mooie trail gelopen naar Harry's ridge, erg mooi!
    veel plezier nog!
    groetjes,
    Frank en Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie natuur daar en prachtige bloemen en mooie foto's
    Groet J&G

    BeantwoordenVerwijderen