zaterdag 8 juli 2017

Chilliwack - Langley

Vanmorgen was onze achterband gezakt naar 17 PSI (moet zijn 38 PSI). Even gezocht en er bleek in Chilliwack een bandenbedrijf te zitten, dat ook voor Alamo Rent-a-Car werkt en dat op slechts 4 kilometer van ons motel. Wij daar direct na het ontbijt naartoe en werden vrijwel meteen geholpen. Band gerepareerd en zonder kosten of toestanden weer op weg. Prima afgehandeld door KAL-Tire. Wij rijden dus nog in onze "eigen" auto.






Dan naar het Great Blue Heron Nature Reserve in Chilliwack. Je kon hier, naast de blauwe reigers, ook otters en bevers zien. Er waren dit jaar 95 broedparen reigers geteld. Wat gewandeld, maar niet teveel bij de rivier i.v.m. de muggen.











Onderweg gestopt bij de Lepp Farm, waar allerlei groenten en fruit werden verkocht.




Door naar Pitt Meadows en het (voormalige) huis van Sisko & John opgezocht. Ook heeft Dickie van deze plaatst wat nostalgische foto's voor hun gemaakt





Geprobeerd een kamer te krijgen bij de Holiday Inn Express in Surrey, maar die zat vol en de overburen ook. De vriendelijke receptioniste van Holiday Inn belde voor ons een paar andere hotels en had succes bij de Ramada Inn in Langley/Surrey. Dat was mooi geregeld.


(ik denk) Mount Baker in de USA
Na aankomst in Langley nog even naar Fort Langley gereden. Hier hadden we in 2005 gesproken met een kapper, die zich Jack the Clipper noemde. De hele zaak hing toen vol met dassen van Britse voetbalclubs. Na wat zoeken wel de zaak gevonden maar Jack was er niet meer.


Terwijl we een ijsje aten, kwam er een trein voorbij. Het duurde 9 minuten voordat de overweg weer geopend kon worden.




Op de terugweg wat boodschappen gedaan bij de Safeway en gegeten bij Mr. Mikes Steakhouse en beiden "ribs" op.


Vandaag 25 graden en 154 kilometer gereden. 

4 opmerkingen:

  1. Erg leuk hoe jullie daar bezig zijn. Dat de zaken zo mooi en goed geregeld zijn zoals met auto en motel lijkt ons allemaal relaxt te gaan. Jullie zien veel mooie dingen op route. Goede voortzetting daar.
    Groetjes van ons twee J&G

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja leuk weer die foto's en verslag , ja ze helpen je meestal direct in de garage klant vriendelijk he en de omgeving is voor ons heel bekent . leuk dat jullie in Pitt Meadows een paar foto's hebben gemaakt . in Surrey Langley daar heeft John ook nog gewerkt . de berg die jullie zagen en op de foto hebben gezet is inderdaad de Mount Baker in de USA . groetjes Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De Huijgen familie10-07-2017, 03:53

    Erg leuk dat jullie zo vaak aan ons denken! Jammer dat we er niet meer wonen, anders waren we een paar dagen met jullie opgetrokken... Wat is de westkust mooi he?!
    Helaas moet ik jullie teleurstellen, het huis op de foto was niet die van ons... De wijk wel, het huis niet. Nu moet ik toegeven dat het lastig is hoor om het juiste adres te vinden als de huisnummers uit 5 cijfers bestaan en de straatnaam drie-cijferig is.
    Maar bedankt voor de nostalgische foto's.
    Wij vertrekken over twee weken naar de oostkust!
    Hartelijke groeten uit het exacte midden van het land, Sisko, John en de kinderen.
    En ja, Myron had graag net als dat jongetje daar aan het water gestaan :)

    BeantwoordenVerwijderen