dinsdag 11 juli 2023

11 juli: Calgary STAMPEDE

Vandaag naar de Calgary Stampede, het grootste rodeo gebeuren ter wereld of zoals ze zelf graag zeggen: The Greatest Outdoor Show on Earth. Jaarlijks komen hier meer dan een miljoen mensen op af. We hadden rond half 10 al geparkeerd (voor $ 30), vlakbij het Stampede terrein. Vandaag vrij toegang voor senioren. Het zou pas om 10 uur open gaan, maar door de enorme drukte werd het al om 9.40 uur open gegooid. Vooral rond gelopen en hier en daar een praatje gemaakt, o.a. over koeien, kippen, graan. Het koolzaad dat we steeds onderweg zagen, blijkt hier Canola genoemd te worden. Het is een veredeling van koolzaad, waardoor het een betere smaak heeft voor de menselijke consumptie. Canola is een samenstelling van Canadian Oil. Gratis koffie op van Tim Hortons. Dickie later een Corndog en Mari een portie Churro’s. Samen werkten we een ijs-ananasdrank naar binnen. Erg lekker, maar geen Funnel Cake op. Ook het ketchupijs en mosterdijs kon ons niet bekoren. 

Om kwart voor 3, na vijf uur slenteren, hadden we het wel gehad. We reden nog even naar het Heritage Park.Historical Village, maar toen we daar arriveerden, bleek dat we hier 6 jaar geleden al geweest waren. Bovendien waren we beiden te moe om ook daar nog eens uren te gaan lopen. 

Terug naar ons motel gestopt bij de Walmart (niks gekocht) en schuin hier tegenover de Ihop, waar we nog pannenkoeken hebben gegeten. 

Vandaag 64 km gereden en ruim 12.000 stappen gelopen. Temperaturen tot 19 graden en rond de middag wat lichte regen. 

































5 opmerkingen:

  1. Een leuk dagje uit. De grootste ter wereld. In ieder geval die pannenkoeken op het laatst komen ook in de richting. Gezellige dag. Hans Francine . Oh die canola is hier ook gewoon te koop .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een compleet dagje uit😊

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's en lekker eten zo te zien , een mooie dag gehad . Gr Lia Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wakke beste koeien zeg πŸ‘ŒπŸ˜€, leuk allemaal πŸ‘
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer voor jullie dat de reis er bijna op zit. Wij hebben genoten van alle foto’s en toelichting. Geniet nog van de laatste dagen daar en een voorspoedige thuisreis. Groeten en tot binnenkort weer, Petra en Bert

    BeantwoordenVerwijderen