donderdag 6 juli 2023

6 juli: Pincher Creek - Lethbridge

Vandaag via de 6 noord, de 3 oost en de 785 noord op weg naar Spring Point Colony. Dickie had een paar dagen geleden een oudere vrouw gesproken, die vertelde dat ze in een Colony, opgericht in 1960, woonde. Wij denken dat ze tot de  Hutteriten behoorde, afgeleid aan kleding ed. Die mevrouw gaf de indruk dat de Colony te bezoeken was en dat er landbouwproducten verkocht werden. Nadat we de 785 noord op sloegen, veranderde de weg in een grindbak, deels asfalt een veel grind met flinke geulen op de weg. Dickie reed naar schatting zeker 30 km over z’n weg. Toen we bij Spring Point aankwamen, stond er echter een bord aan de ingang/oprit met daarop: Private Property. We zagen dus maar af van een bezoek. Bij de Colony hoorde een terrein van 12.000 acres, dat is bijna 5.000 hectare. Dit is hoofdzakelijk voor landbouw en veeteelt met ook melkvee. De Colony ligt wat dieper in het dal, dan de weg, maar we konden toch wat opnamen maken met op de voorgrond een koolzaadveld. 

Doorgereden en iets verderop stak er ineens 1 hert de weg over en dook in het veld met koolzaad. Toen bleek er nog een hert al tussen het koolzaad te liggen. Het waren bokken met mooie geweien. Omdat er net een vrachtwagen moest passeren, konden we niet meteen uitstappen, gezien het stof dat van de weg af kwam. De herten schrokken van de vrachtwagen en liepen snel verder het veld in. 

Verder via de 6 oost en daarna de 3 oost. Natuurlijk weer koffie op bij Tim Hortons in Fort MacLeod. In Lethbridge eerst naar de visitor information gegaan en daar ook onze yoghurt gegeten. We konden vroeg in ons motel terecht, dus alles gelost en voor de laatste keer onze was gedaan in de stad. 

Daarna naar het Helen Schuler Nature Centre. Hier wat informatie opgedaan over de trails die we hier kunnen lopen. Meteen ook een trail gedaan van ruim 1 km. Vlak voor ons stak een hert ons pad over en we filmden dit netjes. Helaas niet lang genoeg, want vlak erna sprong een kalf de moeder achterna. Hier vlakbij ligt een prachtige spoorbrug, waar 2 sporen overheen lopen. 

Gegeten bij Ihop en daarna de auto (de voorlaatste keer) volgetankt. Hotelkamer is deze keer niet zo groot, maar hij is dan ook best goedkoop. We slapen de komende 2 nachten in de Super 8. Vandaag 146 km gereden. Temperaturen tot 27 graden.



































7 opmerkingen:

  1. Ja,ja, alweer bedankt voor het verslag, het gaat nu inkorten ๐Ÿ˜ž
    Groetjes Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nelleke den Daggelder07-07-2023, 08:12

    Geniet nog van alle laatste keren. We kijken ernaar uit jullie weer te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op mijn vrije dag met koffie (straks kwark), lekker de laatste paar dagen foto's inhalen. Heerlijk mee genieten. Het mag van mij nog wel twee maanden extra duren. gr.. Mark p.s. kunnen we geen TH filiaal openen hier thuis?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi hรจ dat koolzaad en een beetje weemoedig die laatste en op 1 na laatste keren. Het is ook fijn om dadelijk weer thuis te zijn . ๐Ÿ˜” Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geniet nog van jullie laatste dagen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig die gele velden..
    Verheug me ook weer om jullie weer te kunnen zien!

    BeantwoordenVerwijderen