maandag 3 juli 2023

3 juli: Calgary - Pincher Creek

Via de 2A zuid de dorpen Okotoks en High River bezocht. Was niet veel te doen. Deze dorpen behoren tot de zgn. Foothills. We zagen een winkel in Okotoks met de naam Dit ‘n Dat. Misschien Nederlandse roots, maar de winkel was dicht. 

In High River koffie op bij Tim Hortons. Ook nog even door Nanton gereden voor een foto van de silo. In Claresholm nog even getankt. 

Dan via de 2 zuid en de 785 west door naar Head-Smashed-In Buffalo Jump nabij Fort MacLeod. Hier joegen de Indianen de bizons letterlijk over de klif voor hun voedsel en huiden. Dit duurde ongeveer 6.000 jaar tot ongeveer 1850. Toen kwamen de blanken met hun geweren en werden de bizons (door blanke “jagers”) bijna uitgeroeid. Er is een mooie tentoonstelling die een goede indruk geeft uit de tijd voordat de blanken kwamen. Hier onze yoghurt gegeten en daarna in Fort MacLeod nog een ijskoffie op bij Tim Hortons. 

Dan ineens door via de 3 west en de 6 zuid naar Pincher Creek waar we de komende 3 nachten zullen slapen in de Super 8. Tegen de avond weer een donkere lucht, maar het bleef bij een beetje regen. Vanavond gegeten bij Boston Pizza en daarna nog inkopen gedaan bij de Walmart. 

Vandaag 250 km gereden. Temperaturen tot 22 graden. Vandaag de 25.000 km grens gepasseerd.





























2 opmerkingen:

  1. Een leuk en informatief dagje. Net weer Tim Horton , twee keer zelfs . Hebben jullie een stempelkaart?? Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alweer een mooi verslag met leuke momenten
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen