zondag 2 juli 2023

2 juli: Red Deer - Calgary

Vandaag via de 11 west naar Sylvan Lake. Onderweg heel veel graan en ook graansilo’s. Dan de 781 zuid en de 54 west naar Spruce View. Dit is de woonplaats van Evert van Benthem, maar we kwamen hem nergens tegen. In het plaatselijke Tivoli Garden Café koffie met gebak genuttigd. De eigenaresse liet ons kiezen uit wel 10 soorten gebak, die zij allemaal zelf maakte. Het was dan ook erg lekker. 

Langs de 2A zuid tussen Didsbury en Carstairs zagen we de gevolgen van de tornado van (eer)gisteren. Een paar boerderijen waren het slachtoffer. Hooibalen, tractors, machines, auto’s, huis vernield. Sommige zaken waren zelfs over de weg, enkele honderden meters verder, terecht gekomen. Bij het opruimen was ook veel politie aanwezig. 

In Calgary eerst bij ons motel van a.s. zondag een pakje opgehaald, dat ik daar had laten bezorgen. Dan door naar ons motel van deze nacht, de Super 8 Shawnessy Area in Calgary (zuid). 

Vanavond net toen we gingen eten een flinke onweersbui dus de paraplu moest mee naar Five Guys. Hier ieder een hamburger en samen een Large friet besteld. Dat doen we dus nooit meer, want de helft van de friet was over. 

Vandaag 266 km gereden. Temperaturen tot 20 graden.


























3 opmerkingen:

  1. Heerlijk gebak. En wat een geinig bordje van dat te hard rijden dan in jail. Leuk. En wat een bui op dat filmpje. Gelukkig geen last gehad van die tornado. Geniet van de laatste dagen. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig dat jullie niet een tornado hebben meegemaakt, want hier zit je niet op te wachten. Nog heel veel plezier de laatste 10 dagen. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Monique Van Vendeloo03-07-2023, 22:09

    Niet te bevatten de laatste 10 dagen....

    BeantwoordenVerwijderen