vrijdag 7 juli 2023

7 juli: Lethbridge

Vanmorgen rustig opgestaan en ontbeten in ons motel. Daarna naar een Hollandse winkel, The Wooden Shoe genaamd. Ook Europese producten uit andere landen. Ik kon zelfs een paar rolletjes Lakrisal kopen en dat kwam goed uit, want de onze (van de Trekpleister) waren al een paar weken op. 

Dan naar de Japanese Garden van Nikka Yuko. Hier een wandeling door de tuin gemaakt en daarna een gratis kopje koffie genuttigd. Vandaag, 7 juli, was het een speciale dag, nl. Tabanata ofwel Star Festival. 

Daarna onze yoghurt bij de auto opgegeten. Hoewel er om de hoek 11 foodtrucks stonden, maakten we hier geen gebruik van. 

Dan naar de Mall, Park Place, en wat gewinkeld. Hoe zagen we nog 2 mensen terug, die we gisteren in Fort MacLeod gezien hadden bij Tim Hortons in gesprek met een makelaar. Een prachtige winkel bekeken met allerlei puzzels en spellen, ook Jan van Haasteren. 

Koffie gedronken bij Tim Hortons en omdat het best druk was aangeschoven aan een tafeltje met 2 oudere dames. Die vroegen al snel waar wij vandaan kwamen, uit The Netherlands dus. Oh, uit Holland, riep de oudste. Bleek dat ze beiden met hun ouders naar Canada geëmigreerd waren en nog goed Nederlands spraken. Ruim een uur hier zitten kletsen over van alles en nog wat. Marie Nieuwendijk was de oudste, 96 jaar en Tina Lagemaat de jongste, 90 jaar. Het was heel gezellig en we lieten onze laatste souvenier achter bij Marie. Tina reed nog auto en Marie was met een rollator, een kwartiertje van haar appartement vandaan. 

Omdat Denny’s gesloten was wegens renovatie hebben we een Chinees buffet gedaan bij Mimi’s. 
Vandaag 26 km gereden. Temperaturen tot 26 graden. 




































5 opmerkingen:

  1. Wat een dames bij Hortons. Mooi toch . Dat we zo oud mogen worden. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie Japanse tuin 👍 en nu van lieverlee weer in Nederlandse sferen komen, leuk al de Hollandse souvenirs. Kabinet Rutte is ter ziele niet zo heel erg voor velen, maar ja …… kost weer enorm veel tijd voordat we weer een acceptabele regering krijgen 🫢
    Jan en Gonda vanuit een warm Geldermalsen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En??... Dickie, gaat hij nu in de zak van max???
    Ik zeg verder niks 🤣

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wordt in het wekelijkse overleg besproken 😉

      Verwijderen
  4. Bijzonder dat ze nog zo goed Nederlands spraken. Leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen