zaterdag 8 juli 2023

8 juli: Lethbridge - Medicine Hat

Vandaag eerst even naar Bootsma Bakery in Lethbridge. Uiteraard ergens ver weg van Nederlandse afkomst. Er lagen ook (Limburgse) vlaaien te koop. 

Onderweg regelmatig oude graanpakhuizen. Koffie op bij Tim Hortons in Taber. Nu kan het nog!

 In sommige koolzaadvelden staan tentjes met een rood dak. Weten niet precies waarvoor, maar mogelijk staan de bijenkasten eronder. 

Gestopt bij een verkoper van watermeloenen (uit Texas), die ook nog wat ander fruit verkocht. We kochten 2 mango’s en hij wilde ze gratis aan ons geven. Dat konden we niet doen, dus we betaalden gewoon de prijs die iedereen zou moeten betalen. Hij was Mennoniet en goed bespraakt. Kon ook Duits, dus dat moest ook even gesproken worden. Zijn (achter)neefje van een jaar of 10-11 hielp hem met het dragen van de zware watermeloenen. Mari vroeg aan hem hoeveel de man hem betaalde en hij gaf als antwoord (beetje verlegen) 10 dollar per dag. 😀 De jongen had gewoond of was geboren in Saint Thomas in Ontario.

Dan gestopt bij Western Tractor, die alles van John Deere te koop had. In de winkel rond gekeken en daar stond heel veel wat Bram wel zou willen hebben. Alle machines en tractoren op schaal. Helaas te groot om mee te nemen en vooral ook te duur. Jammer Bram. Sommige machines zijn echt enorm en dat zie je pas als je er dichtbij komt. 

De hele rit naar Medicine Hat alleen maar graan, koolzaad, aardappels en mais. Bijna onafgebroken. 

In de stad nog wat rond gelopen, ondanks de temperatuur van 31 graden. Er waren veel mooie muurschilderingen. In een park nog een oude locomotief en een tank. De zonnewijzer liep ruim een uur achter. Zal wel met de zomertijd te maken hebben. Ze zeggen verder het grootste schaakstuk ter wereld te hebben, een enorme koning. Er waren ook tafels waar je aan kon schaken. 

Nog even een mall in om af te koelen en daarna terug naar ons motel, de Baymont Inn & Suites. 

Vandaag 191 km gereden en ruim 10.000 stappen gelopen. Temperaturen tot 31 graden.
































4 opmerkingen:

  1. Monique Van Vendeloo09-07-2023, 11:16

    Wat een machines!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat Dickie maar net zo groot is als een band. Of de band net zo groot als Dickie. Mooie muurschilderingen, blijft altijd leuk. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Est een grote koning zeg !!
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Matthijs is vooral geïnteresseerd in de grote 😉

    BeantwoordenVerwijderen