woensdag 5 juli 2023

5 juli: Waterton Lakes National Park 2

Ontbeten in ons motel. Dickie neemt al een hele tijd haar eigen kaas mee, omdat dit nooit bij een ontbijtbuffet ligt. Koffie in onze eigen koffiebekers gehaald bij Tim Hortons. 

Vandaag terug naar het park. Onderweg een vrij heldere lucht. In het park gekeken of we de vos van gisteren nog zagen, maar helaas. Wel liep een kilometer verderop een black bear. Iets te ver weg voor een mooie foto. 

Dan naar het dorp en daar wat gewandeld. Veel herten gezien. Ook het visitor center weer bezocht. Tegen 12 uur begon de honger bij Mari toe te slaan, dus snel gegeten. 

Daarna net als gisteren de Red Rock Parkway gereden. Al vrij snel stond er langs de weg een camper stil en de man stond te fotograferen. In de verte weer een zwarte beer op een berghelling. 

Dan maar weer doorgereden en een stuk verder was er een opstopping. Wij ook gestopt en daar liep een black bear kort bij het asfalt aan de linkerkant van de weg. Hij trok zich van niemand iets aan en liep lekker te eten. Wij bleven een tijdje staan en reden soms met hem op. Wat later dwaalde hij verder van de weg af de struiken in. 

Een paar kilometer verder de 4e beer van de dag, een jong van misschien 2 jaar, waarvan de moeder net had besloten, dat ie z’n eigen gang maar eens moest gaan. Nu waren wij de eersten die hem zagen. Heel leuk om te zien was, dat de beer tussen de struiken soms op 2 poten ging staan om te zien wat er om hem heen gebeurde. Even staan kijken en toen besloot hij om achter ons en nog wat auto’s de weg over te steken. Ook hij verdween in de struiken. 

Gedraaid bij de parking aan het eind en weer rustig terug gereden. Op een gegeven moment stak er weer een vos de weg over, vlak voor de auto. Die verdween al snel en we zagen vooral z’n achterkant.

 Iets verder wees iemand ons op nog een beer, maar wij denken dat dit onze 3e beer van de dag weer was. 

Soms gestopt bij een waterpoel of we geen eland zagen, maar helaas. Wel zagen we een bever zwemmen in zo’n poel. 

De camper van begin deze middag stond er nog dus even een praatje gemaakt. Het stel kwam uit Hawaï en woonde ook regelmatig in Oregon. Zij zat online te werken en hij bleek fotograaf te zijn. 

Deze dag was zeer geslaagd te noemen. Intussen hebben we 17 beren gezien in deze vakantie. 

Vanavond nog even de farmers market in het dorp bezocht. Kersen gekocht.
Vandaag 156 km gereden. Temperaturen tot 22 graden. 


























8 opmerkingen:

  1. Wauw die beren wat een geluk hebben jullie toch en dat zo vanuit de auto...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Monique Van Vendeloo06-07-2023, 16:34

    Bijzondere kersen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bijzondere kersen, ik heb vandaag rodere kersen geplukt 🫢
    Jan en Gonds

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rainier kersen. Ook in Nederland.
      Hoop dat er nog kersen zijn als we terug zijn. Ons adresje: kersvers in Velddriel. Gr., Dickie

      Verwijderen
  4. Dickies in de aanbieding :) , gr.. Mark

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een Bere goeie dag vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hans en Francine natuurlijk !

    BeantwoordenVerwijderen