maandag 11 juni 2012

10 juni: Golden

Vanmorgen al snel kunnen verhuizen naar een vaste plaats met alle voorzieningen voor de laatste 3 dagen. Staan dus nu echt OP het RV Park Clear Creek in Golden. Vandaag dus met de camper slechts 300 meter gereden.
De auto vol getankt en op pad naar de Lookout Mountain, waar het graf is van Buffalo Bill. Mooie weg met flink wat haarspeldbochten en erg veel wielrenners die omhoog (en later ook weer omlaag) wilden.
Bij het graf, waar ook zijn vrouw begraven ligt, was het best druk te noemen.

Het museum bekeken + ook nog een korte film over het leven van Buffalo Bill. Al op 14 jarige leeftijd was hij lid van de Pony Express, als 18 jarige gaat hij in het leger, later in dienst van een spoorwegmaatschappij, waarvoor hij buffels moest afschieten om alle werklui van vlees te kunnen voorzien. Ook is hij scout in het leger geweest en schopte hij het zelfs tot kolonel, voordat hij zijn wild-west show begon. Hiermee trad hij zelfs op in Europa, o.a. voor de koningin van Engeland.
In het restaurant nog soep gegeten en in de shop een boek gekocht van deze bijzondere man.
Dan naar Denver en onderweg wat pannenkoeken gegeten in de Denver Diner.


Het parkeren in de stad kostte $ 5,00, dus dat was te doen. Dan naar het Molly Brown House Museum. Deze dame heette eigenlijk Margaret maar werd na haar overlijden "Molly" genoemd, omdat dit beter klonk. Ze was overlevende (van de 1e klas passagiers) van de Titanic. Mede door haar man tot behoorlijke rijkdom gekomen (hij was mede-eigenaar van een goudmijn). Na de ramp met de Titanic probeerde ze geld bijeen te brengen voor de overlevenden en nabestaanden die niks meer hadden. Ook probeerde ze tot 2x toe in de Senaat te komen, maar dat lukte net niet. Mooie rondleiding gehad met een gids.
Onderweg terug naar de camping nog even bij de Best Buy aan geweest. Een soort Media Markt, maar dan groter, zoals alles......... Er stonden TV's van Sharp van 80 inch oftewel 203 cm diagonaal.

Vanavond lopend in Golden gaan eten.
Heerlijk zonnig weer en 24 graden.
Met de auto vandaag 72 kilometer gereden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten