vrijdag 8 juni 2012

7 juni: Laramie - Cheyenne

De Historic Ivinson Mansion in Laramie was helaas nog gesloten tot half juni, dus maar meteen op weg.
Via de Insterstate 80 Oost met veel laaghangende bewolking naar het Lincoln monument. Voor we daar aankwamen, miezerde het intussen, dus moeilijk om foto's te maken en de camera droog te houden. Dan eerst maar het museum bekeken en daarna toch nog een paar betere foto's kunnen maken.

Het Ames monument lag helaas niet aan een geasfalteerde weg, dus maar omgedraaid.
Wel naar Vedauwoo, waar mooie rotsformaties te zien zijn. Ook daar mistig, dus slechte foto's.
Onderweg gestopt in Buford waar nog slechts 1 bewoner is. Het ligt op precies 8.000 voet hoogte langs de Interstate. Vlak daarbij een tijdje op een truckersparkeerplaats gestaan en koffie gedronken.
Dan door naar Cheyenne, waar we op dezelfde camping staan als op 26 mei, nl. RV Park AB Camping voor 2 nachten. Daar waren we al om 13.00 uur ingecheckt.
Dan naar de State Capitol, waar de senaat (regering) van de staat Wyoming is gezeteld. Zelf een rondleiding gedaan. Er waren ook 2 bussen met studenten, die mochten debatteren om ervaring op te doen.

Daarna naar het Wyoming State Museum, dat erg mooi was en veel te vertellen had. Nog een boek gekocht over de gevangenis, waar we gisteren waren.
Gegeten bij Outback Steakhouse (ja Piet, we klappen er flink op!). Heerlijke biefstuk en aardappelpuree met knoflook.

Na het eten nog even rondgekeken in The Home Depot, een soort Gamma, maar dan uiteraard veel groter, want alles is hier nou eenmaal groter, haha.
Op de camping de was aan de gang geslingerd.
Intussen draaiden enkele enorme onweersbuien om ons heen, maar nog op afstand.

Net toen we de was uit de drogers gingen halen en terug wilden lopen, begon het gigantisch te hagelen en te onweren. Na een tijdje wachten toch maar met paraplu en alles ingepakt in handdoeken en tasjes de race naar onze camper gewaagd. Vanaf onze broek tot de schoenen flink nat, dus snel alles uitgetrokken.
Na de mist van vanmorgen werd het tegen de middag lekker weer, wel flink bewolkt maar toch nog 24 graden. Vandaag 114 kilometer gereden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten