zondag 3 juni 2012

2 juni: Glenwood Springs - Idaho Springs

Vanmorgen direct naar het Visitor Center voor een plattegrond van Glenwood Springs. Daarna meteen door naar het graf van Doc Holliday. Waar hij precies begraven ligt, is niet bekend, alleen dat het op Potters Field op Linwood Cemetery is. Daar is dan ook een herdenkingsplek met monument voor hem ingericht. Het was een flinke wandeling en daarna een zware klim om daar te komen. Toch blij dat we het gedaan hebben.

Dan in Glenwood Springs het Frontier Historical Museum bezocht. Erg interessant om de oude inrichting van een toen moderne woning te zien (van een gegoede familie).

De gastvrouw van dit museum vertelde dat haar moeder in Bergen op Zoom geboren was. De moeder was Cornelia Buysen. De familie van grootmoeder, de fam. Goderie, had vroeger een hotel in Roosendaal. Dit is het huidige Best Western Motel in die plaats.
Nog door het oude centrum gewandeld en koffie gedronken met ieder een halve brownie.
Daarna over de Insterstate 70 Oost via de Vail Pass (3.232 meter) en via de Loveland Pass (6 Oost, 3.655 meter) zijn we naar Idaho Springs gereden.

We staan op RV Park Cottonwood in Idaho Springs voor $ 38,00.
Vanmorgen heerlijk weer, veel zon en 26 graden en later vanmiddag tijdelijk veel wind en een buitje, 16 graden. Vandaag 241 kilometer gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten