vrijdag 31 maart 2023

31 maart: San Bruno - Hollister

Direct richting Santa Cruz en daar naar de Boardwalk gereden. Het seizoen was nog niet echt begonnen. Sommige attracties waren aan het opstarten met dummies in plaats van mensen. Even over het strand gelopen en de pier links laten liggen. Op de Boardwalk zelf was nog niks te koop. 
Daarna door naar Hollister en de auto vol getankt. Ook ons motel voor vanavond vastgelegd. Vanuit Hollister heen en weer naar Pinnacles National Park, een ritje van 2x zo’n 50 kilometer. Ondanks dat het vrijdag was, bleek het heel druk te zijn in het park. De meeste parkeerplaatsen waren vol. Gelukkig konden we toch nog bij Bear Gulch parkeren en zo de trail lopen naar Bear Gulch Caves. Wel wat steil, maar goed te doen. Er waren nog een paar mensen bezig om de steile rotsen te beklimmen. 
Het valt op dat in Californië de heuvels ontzettend groen zijn in plaats van het anders aanwezige dorre, gele gras. Dit dankzij de vele regen en en sneeuw die er de laatste tijd gevallen is. 
We slapen vanavond in het Surestay Motel in Hollister. Vandaag de hele dag zon en maximaal 16 graden. In totaal 296 km gereden en ruim 10.000 stappen gelopen.


















donderdag 30 maart 2023

30 maart: San Bruno - San Francisco - San Bruno

 Wij moesten van Karel S., berucht klaverjasser uit Z., (wel goedlachs, maar toch…….😂) naar Alcatraz. Hij is wel even vergeten het geld hiervoor over te maken, dus hebben we dit maar voorgeschoten 🤣. 

Met onze auto richting San Francisco en geparkeerd op Pier 29,5, zoals stond aangegeven op onze reservering. De auto netjes weggezet en op pad naar Pier 39, waar van alles te doen en te zien is. Wat rond gekeken bij de winkeltjes en ook bij de zeeleeuwen, die permanent verblijven op de vlonders bij de pier. Blijft een bezienswaardigheid. 

Tegen de middag geluncht bij de Subway en daarna richting Pier 33 waar de boot naar Alcatraz zou vertrekken. We hadden gereserveerd voor de afvaart van 13.35 uur. Op het eiland aangekomen naar het cellencomplex gelopen en daar een audiotour in het Nederlands gedaan. Duidelijke uitleg bij de verschillende punten in het complex. De cellen waren indertijd niet bepaald luxe te noemen. Rond 4 uur weer terug op het vasteland en nog even naar Pier 39 gelopen voor een bakkie koffie. 

Daarna onze auto weer opgehaald in de parkeerhal en op weg gegaan naar de Golden Gate Bridge. Bijna vooraan was een parkeerplek vrij, dus daar doken we meteen in. Dan lopend de brug op voor de foto’s en de selfies. Later nog even tot onder de brug gereden om weer foto’s te maken vanuit een ander standpunt. Dan dwars door de stad middels onze navigatie terug naar ons motel. De hele dag zon en 12 graden. Vandaag 68 km gereden en ruim 18.000 stappen gelopen.




































woensdag 29 maart 2023

29 maart: Vallejo - San Bruno

 Vanuit ons motel eerst even bij de Safeway aan om een lunch te kopen. Dan in één keer door naar Cupertino. Onderweg heel veel regen en opspattend water, dus uitkijken geblazen. Dickie chauffeur en Mari co-piloot. Het was even zoeken om de ingang van het Apple Visitor Center te vinden op de campus van Apple. Mooie winkel met de laatste snufjes. Ook een enorme maquette van de hele campus, uitgevoerd in een saaie kleur. Dat veranderde toen we een iPad in de hand gedrukt kregen, waarmee je in een soort 3D alle gebouwen full colour in een simulatie kon zien aan de buitenkant. Ook kon je van elk gebouw het dak optillen, zodat je ook de binnenkant kon bekijken. Erg leuk! Alles ligt vol met zonnepanelen en daarnaast zijn er andere ingenieuze toepassingen, zodat Apple volledig zelfvoorzienend is. Vaak wordt er ook nog stroom doorgeleverd aan het net, zodat ook huishoudens hiervan gebruik kunnen maken. Ook hier laat Dickie de website van RC weer open staan. Op de campus werken 12.000 mensen. Na koffie, chocomel en een pitstop gingen we door richting San Francisco. 

Kort na de middag werd het vrijwel droog en was de weg weer beter te berijden. Mari wilde graag de Painted Ladies zien op Alamo Square. Makkelijk te vinden middels onze navigatie, maar moeilijk te parkeren. Uiteindelijk gelukt op een steil stuk weg, maar de handrem kon het allemaal aan. Een goede foto maken werd moeilijk, omdat het steeds weer regende en we geen zin hadden omhoog te lopen in het park. Dan maar een foto vanaf de weg, met de bomen vlak voor de huizen. Behalve de Ladies nog veel meer oude Victoriaanse huizen. 

Daarna naar onze slaapplek voor de komende 2 nachten, motel The Atrium in San Bruno. Hier een grote prachtige kamer met bubbelbad. Temperaturen van 6 tot 10 graden. Vandaag 249 km gereden.