woensdag 29 maart 2023

29 maart: Vallejo - San Bruno

 Vanuit ons motel eerst even bij de Safeway aan om een lunch te kopen. Dan in één keer door naar Cupertino. Onderweg heel veel regen en opspattend water, dus uitkijken geblazen. Dickie chauffeur en Mari co-piloot. Het was even zoeken om de ingang van het Apple Visitor Center te vinden op de campus van Apple. Mooie winkel met de laatste snufjes. Ook een enorme maquette van de hele campus, uitgevoerd in een saaie kleur. Dat veranderde toen we een iPad in de hand gedrukt kregen, waarmee je in een soort 3D alle gebouwen full colour in een simulatie kon zien aan de buitenkant. Ook kon je van elk gebouw het dak optillen, zodat je ook de binnenkant kon bekijken. Erg leuk! Alles ligt vol met zonnepanelen en daarnaast zijn er andere ingenieuze toepassingen, zodat Apple volledig zelfvoorzienend is. Vaak wordt er ook nog stroom doorgeleverd aan het net, zodat ook huishoudens hiervan gebruik kunnen maken. Ook hier laat Dickie de website van RC weer open staan. Op de campus werken 12.000 mensen. Na koffie, chocomel en een pitstop gingen we door richting San Francisco. 

Kort na de middag werd het vrijwel droog en was de weg weer beter te berijden. Mari wilde graag de Painted Ladies zien op Alamo Square. Makkelijk te vinden middels onze navigatie, maar moeilijk te parkeren. Uiteindelijk gelukt op een steil stuk weg, maar de handrem kon het allemaal aan. Een goede foto maken werd moeilijk, omdat het steeds weer regende en we geen zin hadden omhoog te lopen in het park. Dan maar een foto vanaf de weg, met de bomen vlak voor de huizen. Behalve de Ladies nog veel meer oude Victoriaanse huizen. 

Daarna naar onze slaapplek voor de komende 2 nachten, motel The Atrium in San Bruno. Hier een grote prachtige kamer met bubbelbad. Temperaturen van 6 tot 10 graden. Vandaag 249 km gereden.

























3 opmerkingen:

  1. Het weer zit niet echt mee de laatste dagen bij jullie. Hopelijk dat het droger wordt. Leuk om jullie reisverslagen te kunnen volgen. Groetjes van Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat leuk zo’n bezoek aan de Apple campus. Zeker voor Mari , waarschijnlijk liep het water in zijn mond en hebberig geworden. Mooi dat je die I pad in handen krijgt en er in 3D dingen mee kunt zien. En die huizen , oude glorie , prachtig. Helemaal om de baai heen gereden zagen we en toch drukke wegen, knap dat jullie daar tussen rijden.
    Weer zat niet mee maar er komen nog dagen genoeg. Nu lekker weer paar dagen op dezelfde plek en met groot bad. Badder ze en geniet. Hans en Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk daar bij Apple, das heel erg gaaf. Weer een mooie reportage met verslag.
    Groet Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen