maandag 20 maart 2023

20 maart: Aberdeen - Seaside

Rustig opgestaan met een yoghurt ontbijtje. Het was miezerig dus even naar de Walmart voor boodschappen en meteen 2 plu’s gekocht. Geen gezonde koeken gekocht.

Daarna via de 101 zuid richting Astoria. Hier ligt een brug van een kilometer of zeven, eerst met wat bogen, dan vlak op het water en op het eind flink omhoog omdat er zeeschepen onderdoor moeten kunnen.  Dan een kleine bocht door Astoria en weer wat kilometers over de volgende brug.  

Onderweg even getankt en in de staat Oregon, waar we nu zitten, mag je niet zelf tanken, maar word je altijd bediend. Zelf tanken is hier “breaking the law”. Bij de Subway samen een broodje (footlong) laten klaarmaken en daar genuttigd, dan door naar Fort Clatsop, waar in 1805/1806 de beroemde ontdekkingsreizigers (in opdracht van de president) waren terecht gekomen vanuit het Missisippi gebied. Dat waren Lewis & Clarke.  Als je het boek van Sacajawea hebt gelezen, zul je deze namen wel herkennen.  Bleek dat het visitor center werd verbouwd en net vandaag pas was open gegaan. Er was helaas dus nog weinig te doen. Wat rond gelopen en gekeken en daarna richting ons motel in Seaside, waar we tegen vier uur aankwamen.  

Nog even “gewinkeld” bij Home Depot en bijna een grasmaaier gekocht. Bij Home Depot zijn aparte parkeerplaatsen vooraan voor veteranen. Vandaag afwisselend miezerig, regen en de zon dringend achter de wolken.  Temperaturen van 6 tot 11 graden. 167 km gereden.























9 opmerkingen:

  1. Jammer dat jullie geen gazonnnetje hebben. HdD

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grasmaaier was wel een goed merk 👌🏻😉 groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar is Bram het niet mee eens mama 😜

      Verwijderen
  3. Wat een imposante bruggen. Die wegwerker met dat stop bord, leuk en lekker simpel.
    Groet Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Benieuwd wat men daar lokaal onder 'Veteran" verstaat? Is dat de Vietnam-vet, Desert Storm-vet, Irak-vet (waarschijnljk allemaal) ?
    Maar als 20 jarige kan je onllangs 2 jaar naar Afganistan uitgezonden geweest zijn, heb je dan als 24-jarige ook recht op die Parkplatz?
    Of is dit gewoon overduidelijk voor de oudere veteran en/of diegene die slecht ter been zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Monique Van Vendeloo21-03-2023, 21:04

    Wel een John Deere!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Staat je goed zo'n traktor

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Weer prachtige foto's jullie genieten maar wij ook van al die foto's gr Lia Theo

    BeantwoordenVerwijderen