dinsdag 28 maart 2023

28 maart: Sacramento - Vallejo

 Vandaag veel regen tot ongeveer half vier. Direct op weg naar Fairfield waar we de Jelly Belly fabriek gingen bezichtigen. Hier worden de beroemde Amerikaanse snoepjes gemaakt, die soms in je keel schieten voordat je dit in de gaten hebt. Zuurtjes in allerlei smaken. Het was leuk om de fabriek in werking te zien. Er waren zelfs schoolbussen vol met kinderen! Daarna niks gekocht en ook geen koffie gedronken van USD 4,95 + tax 😭. 

Onderweg getankt bij de Shell en daar onze koffiebekers gevuld voor USD 1,49. We letten toch op de kleintjes. Onderweg nog in een winkel geweest van Boot Barn. Prachtige westernkleding en vooral heel veel laarzen. 

In de stromende regen doorgereden naar Napa om een winery te bezoeken. Seizoen leek nog niet echt geopend en wij voelden ons ook niet echt welkom in deze superdure omgeving. Dan maar door naar Vallejo en daar onze spullen bij het motel binnen gebracht. Dan maar naar de wasserette om onze kleren te wassen. Intussen werd het zowaar droog. Na een wasje van 25 minuten en het drogen van 24 minuten was alles weer spic en span. 

Bij IHOP gegeten. Het eten kwam in delen naar ons toe en het garlicbread was verbrand. Geen fooi achtergelaten dus. We slapen vannacht in het Surestay Motel in Vallejo. Vandaag rond de 8 graden. 

156 km gereden.



























3 opmerkingen:

  1. Jammer zo’n regen na die zon.
    De zuurtjes kennen wij niet maar fabriek was leuk dus. De winery niet de tijd maar nu wel lekker schone en droge was. En ook geen western laarzen gekocht?? Ligt Vallejo richting Los Angeles?? Hans en Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Mari en Dat is wel pech hebben met die regen maar zo zie maar ga toch ander ding kijken . Je hoeft in ieder geval geen vuile was te hebben en zuurtjes eten . Gr Lia Theo πŸ‘πŸ‘πŸ™ŒπŸ™ŒπŸ₯°πŸ₯°

    BeantwoordenVerwijderen