maandag 20 maart 2023

19 maart: Port Angeles - Aberdeen

 Alweer vroeg op en ontbeten bij Shirleys Café. Het hing hier vol met nummerplaten van auto’s, beroemde mensen en ook een oud biljet van 10 gulden. 

Onderweg bij de Shell even een thermosbeker koffie getapt voor $ 1. Op weg naar Olympic National Park. Weer langs Lake Crescent gereden en een flink stuk verderop de afslag genomen naar het HOH Rain Forest. Hiervoor moesten we wel 29 kilometer van de weg af, die we ook weer terug moesten rijden. Het regenwoud was erg mooi. We hebben er 2 trails gelopen van 1,2 km en van 1,9 km. Soms wat omhoog en omlaag lopen maar goed te doen. Mooie meren onderweg met kraakhelder water. In de auto yoghurt gegeten als lunch.  

Verderop nog naar een ranger station gereden, maar dat was gesloten, dus weer terug naar de doorgaande route. We reden een groot stuk bijna direct langs de Grote Oceaan. Het water maakte veel lawaai. Vandaag vooral gereden op de 101 west en de 101 zuid. Net nog even boodschappen gedaan bij de Safeway en gegeten bij Billy’s.  Temperaturen tussen de 4 en 13 graden. Meest bewolkt en af en toe een vaal zonnetje.  Aan het eind van de dag begon het wat te miezeren.  Vandaag 346 km gereden. 
























9 opmerkingen:

  1. Mooie foto’s van Rain Forest. Die wit met blauwe tondelzwam, mooi. En Dickie onder die volgens ons heel oude boom. Mooie wandelingen daar en ook mooie rit langs oceaan. Dat heeft toch altijd wat. En zo kneuterig gezellig zo’n plaatselijk cafeetje waar ook de werklui komen eten. En pas 1 week weg en al veel gedaan. Groetjes Hans en Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw prachtige foto's van de omgeving! Bram zag een aap bij Mari op de foto. Vond hij erg grappig.
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie foto’s van het natuurpark (Forest). Weekje weg en al erg veel gezien en gedaan mooi !! 👍
    Groetjes van Jan en Gonda 👫

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie foto's, ik wist niet dat er een regenwoud is in de USA. HdD

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige natuur!! Groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige foto's ziet er goed uit , al veel gezien jullie . Gr Lia Theo

    BeantwoordenVerwijderen