donderdag 30 maart 2023

30 maart: San Bruno - San Francisco - San Bruno

 Wij moesten van Karel S., berucht klaverjasser uit Z., (wel goedlachs, maar toch…….😂) naar Alcatraz. Hij is wel even vergeten het geld hiervoor over te maken, dus hebben we dit maar voorgeschoten 🤣. 

Met onze auto richting San Francisco en geparkeerd op Pier 29,5, zoals stond aangegeven op onze reservering. De auto netjes weggezet en op pad naar Pier 39, waar van alles te doen en te zien is. Wat rond gekeken bij de winkeltjes en ook bij de zeeleeuwen, die permanent verblijven op de vlonders bij de pier. Blijft een bezienswaardigheid. 

Tegen de middag geluncht bij de Subway en daarna richting Pier 33 waar de boot naar Alcatraz zou vertrekken. We hadden gereserveerd voor de afvaart van 13.35 uur. Op het eiland aangekomen naar het cellencomplex gelopen en daar een audiotour in het Nederlands gedaan. Duidelijke uitleg bij de verschillende punten in het complex. De cellen waren indertijd niet bepaald luxe te noemen. Rond 4 uur weer terug op het vasteland en nog even naar Pier 39 gelopen voor een bakkie koffie. 

Daarna onze auto weer opgehaald in de parkeerhal en op weg gegaan naar de Golden Gate Bridge. Bijna vooraan was een parkeerplek vrij, dus daar doken we meteen in. Dan lopend de brug op voor de foto’s en de selfies. Later nog even tot onder de brug gereden om weer foto’s te maken vanuit een ander standpunt. Dan dwars door de stad middels onze navigatie terug naar ons motel. De hele dag zon en 12 graden. Vandaag 68 km gereden en ruim 18.000 stappen gelopen.




































6 opmerkingen:

  1. Wat prachtig allemaal vooral de kunst en echte zeehonden.Coco begon bij het afspelen van het filmpje mee te blaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's, GGB en Pier 39 roepen weer mooie herinneringen op. Mari, je bent weer een mazzelaar dat ze nog steeds funnel cake hebben. Ben benieuwd hoeveel je er op hebt of nog ga eten. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Monique Van Vendeloo31-03-2023, 20:15

    Haha🙂ook hier slaan de honden aan bij het horen van de zeeleeuwen. Alcatras, daar waren jullie nog nooit geweest? Lijkt me bijzonder.xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nelleke den Daggelder01-04-2023, 07:27

    Leuk en mooier weer dan wij hadden in augustus. Die brug stond er niet hoor, toen wij er waren 😜

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi verslag met spannende leuke dingen, super😀
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hedwig Bouwens12-04-2023, 19:20

    Blijft indrukwekkend Alcatrez en de Golden Gate brug.

    BeantwoordenVerwijderen