zaterdag 11 mei 2013

10 mei: Monterey - Coalinga

Afgelopen nacht vanaf 12 uur al een paar keer wakker. Ontbijt bij ons motel was prima in orde met o.a. warme wafels.
Daarna richting Fishermans Wharf waar we tickets hebben gekocht bij Princess Whale Watching om walvissen te gaan spotten op de Grote Oceaan. Behalve zeeleeuwen, otters ook enkele dolfijnen gezien. Later nog een "mink" walvis en enkele bultruggen met een kalf erbij. Heel leuk om te zien en iedereen enthousiast.



Na 2,5 uur weer terug en nog wat door Monterey gereden om daarna te beslissen om via Salinas en Hollister te gaan rijden.
In Salinas nog even geluncht bij Denny's en een begraafplaats bezocht. Hier waren meer mensen en er stonden allemaal bloemen voor a.s. moederdag. 



In Hollister geen motel te vinden dus dan toch maar door naar Coalinga. Prachtige weg met kale bergen maar ook veel landbouw en wijnbouw. 


Ook hier kwamen we verkeerd binnenrijden, dus na even zoeken toch maar een wat minder motel (Travel Inn) genomen omdat het al laat was. Op de kamer yoghurt gegeten omdat we al flink geluncht hadden. Nog boodschappen gedaan bij de K-Mart en de Save Mart, o.a. fruit en een nieuwe telefoonkaart.
In Monterey 12-14 graden en later op de middag 28 graden en veel zon.
Vandaag 270 kilometer gereden.

4 opmerkingen:

  1. "Have you gazed out on the ocean
    seen the breaching of a whale?
    Have you watched the dolphins frolic in the foam?
    Have you heard the song the humpback hears
    five hundred miles away
    Telling tales of ancient history
    of passages and home"

    Wat een geweldig begin van jullie reis! Maak er mooie weken van. Wij vertrekken morgen richting San Fran, wie weet komen we elkaar ergens op een highway tegen!
    Hartelijke groeten uit Vancouver, John & Sisko, Myron & Raija

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo John, Sisko en de kids,
      Bedankt voor het mooie gedicht.
      Ook jullie wensen wij een fantastische reis toe in de USA.
      Het weer in Californië is prima. Veel plezier dus.
      Mari & Dickie

      Verwijderen
  2. Hoi Mari en Dickie , Dat ziet er schitterend uit dat Whale Watching , heben jullie de dolfijnen goed kunnen zien ? mooie wegen lekker breed ziet er goed uit . nog veel plezier en we houden het in de gaten , ben gisteravond even naar Arie geweest en op zijn PC naar jullie site gekeken laten zien hoe een reactie te plaatsen .
    Ja ik zag dat John en Sisko ook even gerageerd hebben heel leuk . Groetjes Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi Mari en Dickie, gaat goed daar lees ik. Nou hier ook. Mari ik denk dat je terug moet komen voor de finale van de KNVB beker van Nina. vandaag met 6-4gewonnen van Madese Boys en 1x gescoord. ik doe nog wel een berichtje wanneer en hoelaat.
    veel plezier!!!

    grt Anoesjka en de rest van de van Veentjes

    BeantwoordenVerwijderen