zaterdag 18 mei 2013

17 mei: Safford - Holbrook

Vandaag zou het een rijdagje worden. Na een ontbijt van o.a. warme wafels met maple siroop gingen we op pad. Onderweg zagen we nog een ouderwetse openluchtbioscoop. Bij wegwerkzaamheden was de Highway Patrol present om een oogje in het zeil te houden. Ook liepen er een paar Bighorn schapen langs de weg.

 


Nabij Morenci aan de 191 noord ligt een enorme kopermijn, die nog in bedrijf is. Er liggen verschillende diepe putten, volgens zeggen de grootste van de USA. Veel zware machines en diverse andere bouwwerken. Veel bedrijvigheid alom. Zeer indrukwekkend om te zien.



De zware, bochtige, steile weg tot Alpine hebben we samen gereden, zoals we trouwens steeds om de beurt aan het stuur zitten. Op het hoogste punt, een uitkijkpunt, zat nog een vrouwtje, die van ons een paar foto's heeft gemaakt.


Er waaide een fris windje door de bergen die tot ongeveer 2800 meter gaan. De temperatuur op deze hoogte zakte dan ook naar 16 graden. Veel verbrande bomen onderweg.


In Alpine (op 2400 meter hoogte) de lunch gebruikt.
In de supermarkt kon je: ijs, bier en wormen kopen. Veel te vissen blijkbaar.



Veel lange, rechte wegen. Verderop reden wij ineens over een slang heen van ongeveer anderhalve meter, die plotseling de weg overstak.
In Holbrook wat foto's gemaakt op Route 66.



Omdat we vandaag veel kilometers wilden maken, zaten we veel in de auto.
Totaal 411 kilometer gereden. Het werd vandaag 28 graden.

1 opmerking:

  1. Hoi Mari en Dickie , Zijn weer mooie foto's .
    Mari heb wat koper meegenomen daar uit de mijnen , we hebben wel gezien dat jullie niet om komen van de honger . De foto waar jullie samen op staan is schitterend , Ja Ja !!!!
    Nou tot de volgende keer groetjes , Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen