vrijdag 17 mei 2013

16 mei: Douglas - Safford

Vanmorgen bij Denny's met 3 mannen zitten praten (gepensioneerden), waarvan er eentje wel iemand in Zweden kende............ De grens van Mexico lag op een paar honderd meter. Daarna volgetankt en heeft Dickie de voorruit gewassen. Dat was hard nodig met al die insecten.


Onderweg nog 2 herten gezien. Verder veel enorme sproei-installaties, sommige van enkele honderden meters lengte. 

Langs de weg veel bloemen en ook bloeiende distels.


Dan naar Chiricahua National Monument. Mooie rotsformaties. Hier enkele korte wandelingen gemaakt en nog wat sprinkhanen en hagedissen gezien.




In het park bovenop het hoogste punt hebben we geluncht. Die bestond uit pannenkoeken met bosbessen, die we vanmorgen over hadden van ons ontbijt + een yoghurtje en wat fruit.


Er werd nog aan de weg gewerkt en weer verderop waren berm- en bosbranden. Er waren meer dan 10 voertuigen van de brandweer aanwezig. Zag er wat treurig uit, al die verbrande struiken.
Dan door naar Wilcox waar veel panden zijn dichtgespijkerd. Hier waren wel enkele honderden motorrijders aanwezig, die zich landelijk verzamelen om op Memorial Day (31 mei) in Washington DC samen te komen. Het is een actie om de Vietnam veteranen te steunen. Ze komen dan samen bij The Wall, het monument aldaar. Hierop staan de namen van de 58.195 Amerikanen die in Vietnam gesneuveld zijn............
Ook nog even geholpen om een motor van een dame aan te duwen. 




Ja, we maken veel foto's. Voor ons een manier om alle foto's veilig extern op te kunnen slaan. Voor de liefhebbers gelegenheid om ervan mee te genieten.
In ons hotel de was van de eerste week gedaan.
Dickie heeft aan het eind van de middag nog wat gezwommen en Mari heeft 's avonds nog in het bubbelbad gezeten, dat heerlijk warm was.



Motel Days Inn in Safford. Vandaag 32 graden en 283 kilometer gereden.

6 opmerkingen:

  1. Vast en zeker allemaal republicans, daar op die motoren :)

    gr Mark

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jan en Anja (en de kids)17-05-2013, 10:44

    Goedemorgen (schoon)zus en zwager,

    Hier een berichtje uit Aalst. Bij ons alles rustig. Alleen vergeleken met het weer bij jullie, is het hier huilen met de pet op. Met ma geen bijzonderheden.
    Wel is Dick Janson gisteren plotseling overleden (hartstilstand-reanimatie mocht niet meer baten).

    Goede reis verder en veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. P.s. Ik wist niet dat in Amerika de voorruit aan de achterkant zat :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Dickie en Mari , zijn weer prachtige foto's jullie zien veel geniet er verder maar van wij volgen jullie wel en bekijken de foto's gr ,Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er goed uit mooi foto's jullie hebben al veel gezien en gedaan groetjes van Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  6. 21 mei 2013,
    Hallo Dickie en Mari, allereerst vriendelijk bedankt voor het mooie boeket bloemen.
    De foto's die wij gezien hebben zijn erg mooi, zo te zien vermaken jullie je eigen daar zeer goed in Amerika, maar ja de helft zit er al weer bijna op, verder al het goede toegewenst van ons.

    adrie en cees

    BeantwoordenVerwijderen