dinsdag 14 mei 2013

13 mei: Blythe - Gila Bend

Vanmorgen eerst onze koelbox gevuld met ijsblokjes van het motel. Dat is met deze hitte wel nodig om onze drankjes en yoghurt koel te houden. Janneke is vandaag op haar 18e verjaardag zowaar geslaagd voor haar rijbewijs. Proficiat dus!!!


Daarna via Quartzsite naar Yuma. Op 9.00 uur was het al 35 graden. Voor Yuma veel landbouw met enorme akkers. Het Yuma Prison Historic Park bezocht. Deze gevangenis deed dienst vanaf 1876 tot 1909. Hierover zijn minstens 5 (beroemde) films gemaakt met in de titel meestal 3.10 uur. Russell Crowe speelt in de laatste film die hierover gemaakt is. Later hebben deze gebouwen nog dienst gedaan als o.a. school en als crisisopvang van daklozen (in de 20er en 30er jaren).






Geluncht bij Ihop en daarna de auto weer afgetankt.
Onderweg naar Gila Bend kwamen we minstens 9 enorme goederentreinen tegen.


In Wellton was een groot fokbedrijf (JBS Five Rivers Cattle Feeding) voor rundvee, waar de capaciteit  120.000 stuks was. Dit bedrijf heeft meerdere vestigingen in de USA.
Veel auto's van de Border Patrol en zelf onderweg ook moeten stoppen bij een controlepost.


Ook onderweg een enorm aantal zonnepanelen op een groot veld van minstens een paar vierkante kilometer. Mogelijk van een commercieel bedrijf dat elektriciteit verkoopt.
In Gila Bend de World Famous Souvenir- en prullariashop bezocht.


Een kamer gevonden bij Motel Yucca. Erg mooi en schoon. Weliswaar langs de doorgaande weg en het spoor, maar dat liggen hier alle motels.
Gegeten bij een Italiaan vlakbij en het was nog lekker ook.
Ook Prins Harry at hier in 2011 dus ook voor ons kon het ermee door.......
De temperatuur liep vandaag op tot 41 graden. Vandaag 373 kilometer gereden.



1 opmerking:

  1. Hoi Mari en Dickie , Wat een Hitte , weer mooie foto's , nou hier is het maar 13 gr en later op de dag regen , we zijn vandaag naar de Veluwe een dagje uit met oud medewerkers RWS.
    ze hebben je in de gevangenis niet daar gehouden dus jullie staan goed te boek , nog veel plezier en geniet ervan Groetjes , Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen