zaterdag 25 mei 2013

24 mei: Exeter - Merced

Na een lekker stevig ontbijt bij "East meet West" op weg.




Onderweg een paar fruitstalletjes maar te laat gezien om te stoppen. Plotseling, even buiten Exeter, zag Dickie een klein fruitstalletje en de naam Berghuis op een bord langs de weg staan. Remmen dus en even terugrijden. Er was van alles te koop en het geld kon je in een gleuf doen. 



In het stalletje was niemand aanwezig, dus Dickie wilde een briefje achterlaten met onze groeten. Net toen ze een papiertje aan het zoeken was, kwam er een mevrouw tevoorschijn. We werden direct uitgenodigd om even rond te komen kijken en even later, toen haar man ook arriveerde, werden we zelfs op de koffie gevraagd. Het bleken Eva en Martin Berghuis te zijn, die in 1960 met 2 kinderen naar de USA waren geƫmigreerd. Erg gastvrije mensen met een verhaal!!! Gezellig een tijd zitten kletsen en koffie met peperkoek op. Later kregen we nog een rondleiding van Martin, die allerlei citrusvruchten teelde. Er werd fruit geproefd en we kregen ook nog wat om mee te nemen.






Daarna naar het Sequioa National Park. Hoe hoger we kwamen, hoe frisser het werd.


Aangekomen bij de Moro Rock eerst de lunch gebruikt en wat fruit van Martin opgegeten.


Ja Sandra, we hebben de Moro Rock beklommen en hadden onze jasjes voor niks aangetrokken. Het bleek veel minder koud bovenop, dan wij hadden gedacht.






Bovenop kwamen we nog een leuk stel uit Veldhoven tegen. Wat gepraat en foto's van elkaar genomen. Net zoals bij ons vroeger was de kofferbezetting als volgt: man 1/4 en vrouw 3/4, haha. 
Weer beneden zagen we hun Toyota en ja hoor, de auto hing wat achterover gezakt van alle bagage zie ze bij zich hadden (grapje.......).




Verder onderweg nog een paar Nederlandse stellen gesproken en ook een Belgisch stel vroeg ons om een foto van ze te maken bij de General Sherman Tree.
Ook zagen we nog een paar herten langslopen.
Onderweg een dood wasbeertje en wat platgereden squirrels. Ook lag er een grote dode katachtige, mogelijk een wilde kat of zo. 
Vlak voor onze auto stak er nog een vos over.



Hoe groot en dik die bomen zijn, is niet op een foto uit te drukken. Je moet er meestal ver vandaan blijven en daardoor is het moeilijk een vergelijking te laten zien. Tegen deze flinke boom kon je nog aanleunen en zie je pas de breedte van de stam.



Deze boom, de General Sherman, is het grootste levende "wezen" op de aarde en ruim 80 meter hoog. Onderaan is de doorsnede van de stam ongeveer 14 meter.


Hier zie je nog wat bomen, samen met onze auto. Ook Dickie staat wat verderop te zwaaien, dus kijk maar of je haar kunt vinden.


Pas rond 21 uur bij ons (gereserveerde) motel in Merced, waar een prachtige kamer voor ons gereed stond. Koffie op en ons blog bijgewerkt.


Vandaag zonnig weer met maximum van 27 graden. In Sequioa op hoogte van 2100 meter was het maar 9 tot 12 graden, maar wel met een lekker zonnetje dus.
Vandaag in totaal 313 kilometer gereden.

2 opmerkingen:

  1. Als je verre reizen maak dan kom je vanzelf ook Nederlanders tegen of die daar verblijven cq wonen . Jullie zien in ieder geval heel veel en elke keer weer prachtige slaap kamers ,daar heb je tenminste ruimte ,ja we zijn een beetje achter maar kon het toch niet laten om te reageren . Groetjes Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. P.S Ja het zijn ook grote bomen op de foto je heb wel gelijk dat moet je kunnen zien hoe groot ze zijn

    BeantwoordenVerwijderen