woensdag 22 mei 2013

21 mei: Laughlin - Las Vegas

Na een flink ontbijt (was eigenlijk een brunch) bij Harrah's op weg richting Las Vegas. Nog even een indruk van de reclameborden die de casino's in Laughlin langs de weg of voor de deur hebben staan.





Onderweg langs de 93 noord ligt een prachtige rest area met overdekte banken en mooie toiletten.



Bij de Hoover Dam worden de "tours" al direct duidelijk aangegeven.
Wij deden de "Power plant tour", waar we met de lift bijna 200 meter naar beneden gingen tot onderin de dam waar de enorme buizen en generatoren liggen.





Eind 2010 is hier ook de nieuwe brug geopend, die het verkeer over de dam moest ontlasten. Voortaan dus de brug over. Je kunt nog wel over de dam rijden, maar dat duurt veel langer.



Dan natuurlijk ook nog even een eind de brug opgelopen. Het waaide zo hard, dat de pet alleen achterstevoren kon worden gedragen en dan nog uitkijken dat ie niet afwaaide.
Dickie wilde ook wel even op de foto, maar vond het wel wat griezelig.




Op de terugweg even getankt in Boulder City. Dickie ontdekte nog een mooie oldtimer en maakte dit keer dan echt de voorruit schoon.




In Las Vegas een hotel geboekt, The D, in Downtown (dat is de oude binnenstad). Vanuit dit hotel loop je direct de Fremont Street in, waar elke avond diverse artiesten optreden op verschillende podia. Dit keer trad Elvis op van 19 tot 22 uur. Deze Tyler James treedt hier elke dinsdag- en woensdagavond op.




Op elk hele uur wordt er een lichtshow op het dak geprojecteerd.



De mensen vermaakten zich best en zelfs de oudjes waren aan het swingen.



Het was vandaag zonnig, licht bewolkt weer en het werd 35 graden.
Vandaag 193 kilometer gereden.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Mari en Dickie , Het zijn weer prachtige foto's , interessant die stuwdam je kon wel op de foto zien dat Jij Dickie een beetje angstig keek op de Brug .We zijn gisteren wezen kaarten , Arie zei laat ze nog maar een poosje weg blijven dan kunnen wij hoog eindigen Arie was 3 en ik Theo 2 . Niet te veel gokken daar of heel veel winnen , Groetjes van Arie en van ons Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en dit is poging 4.....Mijn verhaal wordt steeds compacter. Leuk om jullie verhalen te lezen en de fotos te bekijken. Mooie landschappen en prachtige natuur. Vooral de cactussen zijn apart met de bloemetjes erin. Misschien een familiekwaaltje, maar ik sta ook niet graag op zo’n hoge brug! Ik las in een van de vorige verhalen dat jullie nog langs mijn werkgever zijn gekomen. Raar om zoveel koeien bij elkaar te zien, dat is wat anders dan het knusse Nederlandse landschap. Geniet van de tweede helft van jullie vakantie! Groetjes, Elsbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yes, het is gelukt! :)

    BeantwoordenVerwijderen