vrijdag 10 mei 2013

9 mei: Schiphol - Monterey

Om 5 uur op want om 6 uur exact vertrok de shuttlebus naar Schiphol. Zelf ingecheckt en dat ging prima. Daarna wat ontbeten en wat puzzelboekjes en dropjes gekocht.
Het boarden begon al om 9.10 uur en we zouden vertrekken om 9.50 uur. Omdat er 2 sukkels waren die hun Esta-papieren niet in orde hadden, konden ze niet mee en moesten hun koffers worden uitgeladen. Hierdoor pas om 10.24 uur vertrokken. 
Dickie raakte aan de praat met een Amerikaanse vrouw die naast haar zat. Die vertelde even doodleuk dat ze een paar dagen in Zaltbommel gewerkt had (bij Hitachi) en in een hotel in Den Bosch gelogeerd had. Toen Dickie vertelde dat wij in Zaltbommel woonden, kon de dag niet meer stuk. Bijzondere ontmoeting!


Al voor 12 uur warm eten: gele rijst met kip, best lekker. Later nog een ijsje en een soort lunch. Boven IJsland en Groenland prachtige vergezichten.


Na een zeer rustige vlucht geland om 11.31 uur in San Francisco (Hollandse tijd 20.31 uur).
Totale vliegtijd dus slechts 10 uur en 7 minuten. De planning was 10 uur en 55 minuten.
Al vrij snel door de douane en een auto bemachtigd bij Alamo. Uiteraard werd geprobeerd om extra verzekeringen te slijten of een "upgrade" voor weinig geld, maar daar doen we niet aan mee. De brave man had alleen een paar Jeeps ter beschikking in onze klasse, zei hij. In de parkeergarage aangekomen bleek er ook een Ford Edge tussen te staan, die volgens ons van een duurdere klasse was. 


Bij het uitrijden en de controle werd echter niks gezegd, dus wij op pad. Tellerstand aan het begin: 10.339,4 mijlen.
Dan ineens doorgereden via de 101 zuid naar Gilroy. Hier eerst (bij de Mac) een wrap met kip op, omdat we omvielen van de honger. Daarna de Walmart in om boodschappen te doen, o.a. een koelbox, veel water, cola zero, yoghurt, enz. enz. 
Dan door naar ons motel (Ramada Limited) in Monterey via de 101 zuid en 156 west.



Snel om 18 uur nog een ontbijtje op bij Denny's. Ik heb hier maar geen foto's van gemaakt, want anders ligt Mark steeds te kwijlen.
Zonnig weer en 19 graden.
Gereden: 178 kilometer.


2 opmerkingen:

  1. Vette bak !
    Precies; ik mis hier de denny's fotos :(

    Dickie; zet jouw schemerlamp effe recht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mari en Dickie heb jullie verslag gelezen en foto's bekeken , wel later vertrokken vanaf schiphol maar toch nog op tijd in Sanfrancisco , een mooie ford bemachtigd ja dan rij je comfortabel een fijne vakantie en veilige KM gewenst namens Lia en Theo , hoop dat hij hij aankomt bij jullie

    BeantwoordenVerwijderen