maandag 13 mei 2013

12 mei: Barstow - Blythe

Alweer vroeg vertrokken richting Baker. Een dorp met 600 inwoners en een totaal vervallen motel. Wel veel benzinestations en restaurants.


Dan via de 127 zuid naar Mojave National Preserve. Een mooie route maar wel op plaatsen minder goede wegen, maar onze banden bleven gelukkig heel.


In Kelso het Visitor Center bezocht. Hier zouden we voor Francine wat enveloppen afgeven voor Julia en Sigi. Deze hadden eerder Hans en Francine gastvrij ontvangen.


Kelso is in feite een oud spoorwegstation van de Union Pacific. Ook nu is het nog een knooppunt van treinen en er kwamen er net een paar voorbijrijden.


Julia had vandaag dienst dus dat kwam goed uit. De kadootjes van Francine overhandigd en ze vond het erg leuk. De envelop voor Sigi zou ze op de post doen.


Dan gestopt bij Roy's Café in Amboy. Het hele "dorp" is een paar jaar geleden opgekocht door een rijke excentriekeling (Japanner). Het café stelt niks voor en de toiletten waren niet alleen oud maar ook erg vies. Er was wel net een groep Harley rijders aanwezig uit Frankrijk.


Toch even een paar foto's gemaakt op Route 66.


Verderop passeren we in de hitte van 39 graden een fietser. Dickie heeft "Amerikanen fietsen niet" net gelezen en ook hebben we deze winter toch wel wat medelijden gehad met enkele andere fietsers, dus stelde ze voor om even te stoppen en deze man (uit Japan) een fles water te geven. Dat werd zeer op prijs gesteld en het werden zelfs 2 flessen. Hij fietste vanaf Tennessee via Los Angeles naar Vancouver en was al 3 maanden onderweg.


In Twentynine Palms even wat gegeten bij............ Ook waren hier erg mooie muurschilderingen te zien. 



In Joshua Tree Nat.Park veel cactussen die al in bloei kwamen, o.a. de Joshua Trees en de Chollas.


Intussen hadden we de 40 graden Celsius bereikt. Erg warm dus!!!


In Blythe onderdak gevonden in de Budget Host Inn, waar we 3 jaar geleden ook waren met Corrie en Leo. Mooie kamer en het internet was ook veel sneller geworden.
Vandaag erg veel gereden, nl. 538 kilometer, maar toch veel gezien.

4 opmerkingen:

  1. Goede morgen Dickie en Mari , wat een prachtige foto's het is er wel rustig . route 66 daar heeft Rijkswaterstaat nog best wat werk te verzetten , ga zo door , hebben jullie geen last van de hitte ??? nog vele veilige KM en wij zien jullie versagen wel te gemoed , Groetjes , Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Twee, heel erg leuk om te lezen en te zien. Wat goed dat Julia aanwezig was. Ja de weg ernaar toe is erg slecht en dan hebben jullie nog geen last van klimmen. En wat een hitte hebben jullie, dus erg goed en lief (ook deze fietsers zijn jullie dankbaar) dat je die fietser water hebt gegeven. Je hebt geen koud water op je fietsje dus koud water is dan zo lekker. Het is genieten van jullie verslagen en foto's. We zien onszelf fietsen.
    Geniet noig heel erg en blijf koel. Groetjes Hans en Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Mari. we zijn bij Arie em die vraagt zich af of boekhouders korting krijgen bij de Denny's want hij vond je zo'n zwanger buikje krijgen. Nou we hebben de foto's bekeken en allemaal leeggegeten bakken (door jul;lie) bij dat buffet. Ja we hebben het wel gezien. Jullie moeten niet zo doorgaan want anders moet je een grrothoeklens op je fototoiestel zetten. ( Dat durf ik niet te zeggen. dat durft Arie). Maar heel leuke fotoi's en wat lekkewr warm, daar zijn we wel jaloers op.
    Nog veel genieten. Groetjes van ARIE. Franmcine en Hans.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kzie dat op Route 66 er ook ongedierte rondloopt....;)

    Dannys!!

    foto van de Harleys:

    Erg nieuwerwetse HD's, een luxe_stoere_midlife_jongens_clubje ?
    Niet wat ik me kan herinneren; dat waren altijd van die oude bakken, veelal met verlengde voorvork en zillion aanpassingen. Customised heette dat.
    Maar goed, ik spreek van 35jr geleden....misschien dat het'em daar ook een beetje in zit.
    Keep'em coming !!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen