maandag 20 mei 2013

19 mei: Flagstaff - Williams

Vandaag dan naar Sunset Crater Volcano National Monument. Deze vulkaan is ergens tussen 1040 en 1100 uitgebarsten. Veel as en lava dus. Diverse uitzichtpunten en ook korte wandelingen.




Dan door naar Wupatki National Monument. Dat is een oude indiaanse nederzetting. Al in het jaar 500 woonden hier mensen. Omstreeks het jaar 1225 verdwenen ze weer uit de nederzetting. Op het hoogtepunt bestond de nederzetting uit zo'n 100 kamers. Ze leefden vooral van de landbouw.


Bij Cameron Trading Post hebben we de lunch op. "Beef stew met indian fry bread". De porties waren nogal groot uitgevallen, dus niet alles ging op.

  
Dan door naar de stalletjes kort voor de Grand Canyon. Hier proberen de indianen (vooral Navajo's) hun sieraden en andere producten aan de man te brengen.
Daarna door naar de Grand Canyon. Bij Desert View o.a. de gerenoveerde toren beklommen. Van hieruit een mooi uitzicht op de canyon. De diepte van de Grand Canyon aan de zuidzijde (waar wij waren) is ongeveer 1600 meter. Je ziet de Colorado rivier en doorheen kronkelen, maar dat lijkt vanuit die hoogte niet meer dan een sloot.



Daarna bij alle uitzichtpunten gestopt en foto's gemaakt, dus vandaag ook weer heel veel foto's.


Door naar ons eindpunt van vandaag, Williams aan Route 66.
Motel Rodeway Inn had prima kamers en een redelijke prijs, dus daar eindigden we.
Vandaag begon het om 7.30 uur met 13 graden maar wel volop zon. Vanaf 9 uur was het al 18 graden en het werd uiteindelijk op plaatsen nog 23.

Terug van het diner cirkelden boven ons minstens 11 kalkoengieren rond. Een mooi gezicht!
We hebben vandaag 311 kilometer gereden.

Op dinsdag 21 mei zijn onze vrienden Corrie en Leo 48 jaar getrouwd. 
Vanuit Williams Arizona: Proficiat en we nemen er wel een borrel op.

1 opmerking:

  1. Goede morgen Mari en Dickie , We hebben de foto's bekeken ze zijn weer prachtig en we zien wel jullie komen niet om van de honger want Mari krijgt al een buikje . geniet er maar van en wij kijken wel naar het verslag en de foto's groetjes van Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen