maandag 23 juni 2014

Bismarck - Selby

Eerst even gedumpt en om kwart voor 8 al op pad om boodschappen te gaan doen. De Target (die we op het oog hadden) en even later ook de Walmart bleken tot 12 uur gesloten te zin, dus dat werd niks. Een medewerkster van Walmart stuurde ons naar Cash-Wise (een soort Aldi, maar dan met vlees- en broodafdeling. Hier alles ingekocht en toen eindelijk op pad. Eerst nog getankt bij Tesoro. We rijden nog steeds 1 op 3,95.

Onderweg een fietser aangehouden (die we voorbij waren gereden) en gevraagd of hij nog wat nodig had. Hij bleek nog water voldoende te hebben, maar vond het wel erg leuk dat we het vroegen. Wilde ook nog weten waar we vandaan kwamen.


Veel graansilo's
What's eating Gilbert Grape ??? !!!
Een stuk verderop op de 83 zuid komen wee fietsers van rechts (vanaf de 10 west) en moeten voor ons in de remmen. Ja hoor, dezelfde twee ligfietsers van gisteren.
Op de 83 zuid de 11 oost even op geweest naar Hague (Den Haag bij ons). Bleek een heel klein landbouwdorpje te zijn, maar wel met een flinke RK kerk waar ruim 500 mensen in konden. Blijkbaar dus een regionale functie.





Kaarsje aangestoken voor iemand

Intussen werd er om de kerk heen het gras gemaaid. Ook dat kan hier op de zondag.


Door naar Mobridge en daar via de 212 west (over een mooie brug) naar de monumenten van Sitting Bull en Sacajawea. Beetje verwaarloosd, maar na ons toch nog verschillende andere auto’s die er op af gingen.





We gingen over de Missouri
Weer terug via de 212 oost nu naar de 83 zuid richting onze voorlopige eindbestemming.
We staan op RV park Hilltop in Selby (dat ook een motel heeft) voor $ 21,50. Geen echte camping maar meer een parkeerplaats van het motel. Kost dan ook bijna niks.
Vandaag 319 kilometer gereden. Lekker, zonnig weer, 26 graden.

2 opmerkingen:

  1. Ha allebei,
    Leuk dat Skypen ondanks slechte verbinding toch leuk om jullie even te zien. Wat leuk he al die fietsers. Ja ligfietsers gaan hard en het zijn volgens de foto's mooie fietsen. Heel goed dat jullie elke keer wat aanbieden, wij weten hoe fijn dat is en soms , als het heel heet is, ook erg lekker koud water
    In vorige verslag was een foto van die twee prairieeekhoorntjes of hoe ze ook mogen heten en wat deed die ene nu met zijn snuit zo bij die andere , lijkt wel een bepaald sexkunstje.
    En die Mari altijd mazzel met zijn verrekte dropjijs en dat is geen ijsje maar IJS. Echt Amerikaans.
    Gooi die weegschalen maar weg thuis , lijkt me veiliger.
    Dickie's moeder was heel rustig toen we kwamen en de schokolade ging er goed in. En niet weggestuurd maar lekker gekletst. Wachten af wanneer het goed uitkomt bij Anja dat we weer gaan.
    Nou als we al die sneeuw zien in Wyoming en dat half juni hebben die mensen ook haast geen zomer , maar het is natuurlijk op hoogte dus mischien in dalen wel beter, we hopen het voor ze.
    Nou veel plezier nog en veel dropjijsjes hoor menneke , we gunnen het je.

    Groetjes. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi Mari en Dickie , weer mooie foto's en goed verslag ,een aparte brug voor al die bogen verschillende hoogtes ,ja daar kijk ik naar en mooi kerkje van binnen ja zag Mari heel serieus kijken en toch een kaarsje aangestoken . die ligfietsen zijn hoger als bij ons wel heel mooi , konden jullie mee kijken voor de WK moest VS tegen Portugal gelijk gespeeld . vanavond Nederland Chili gaat om de eerste plaats in de poule . Groetjes Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen