woensdag 11 juni 2014

Rock Springs - Lander

Vanmorgen al voor 8 uur gaan rijden. Eerst even getankt bij Flying J.


Deze keer ruim 135 liter en we rijden nog steeds 1 op 3,67.
Via de 191 noord tot Farson gereden en daar de 28 oost op.


Onderweg veel antilopen en ook wat herten gezien. Weer veel groundsquirrels en nu denk ik er wel 2 geraakt te hebben. Ontwijken is niet mogelijk.


Onderweg een stel ontmoet, waarvan zij controleur was van Historical Landmarks. Dat zijn gedenktekens met een historische betekenis.


In dit geval waar vroeger de Oregon Trail liep, waar de pioniers met hun ossenwagens overheen trokken. Ze legden gemiddeld 20 mijl per dag af en dan moest het niet tegen zitten. De karrensporen zijn op plaatsen nog te zien. Ook de Mormon Trail, de Pony Express en de California Trail liepen hier langs.



Even verder ligt de South Pass, waar ongeveer het laagste punt over de bergen was. Ook ligt hier de Continental Divide, d.w.z. alle rivieren oostelijk hiervan stromen richting de Atlantische Oceaan en alle rivieren westelijk stromen naar de Grote Oceaan.
Wat later werd er geasfalteerd en moesten we 10 minuten wachten. We stonden vooraan, dus een praatje gemaakt met de “flagman”, die iedereen ophoudt omdat er maar één rijbaan beschikbaar is. Hij was een Native American en vertelde desgevraagd dat hij diensten draaide van 12 uur per dag (5 dagen per week). Verdiensten bruto ruim $ 900 per week. Zeker niet slecht zei hij. We hebben hem 2 flessen koud water gegeven en die werden in dank aanvaard.






In Lander eerst onze overnachting besproken op RV Park Sleeping Bear en daar meteen geluncht.
Verderop van de 28 noord naar de 287 noord om het graf van Sacajawea te gaan bezoeken in Fort Washakie. Wel even zoeken want er bleek geen “pretpark” omheen gebouwd te zijn, maar op de gewone begraafplaats die nog altijd dienst doet.


In Lander boodschappen gedaan bij de Safeway.
Lekker, zonnig weer met ongeveer 28 graden.
Vandaag 268 kilometer gereden.

2 opmerkingen:

  1. Goede morgen Mari en Dickie , het zijn weer prachtige foto's en rijd het makkelijk met de Camper , jullie hebben een mooie plaats op de camping vlakbij de picknick plaats , dat is makkelijk voor het eten een goed verslag Mari . Heb je nog een gokje gewaagd ? nog veel plezier Groetjes , Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha allebei,

    Prachtige foto's , echt genieten en water in de mond krijgen. En lekker weer, niet te heet zodat je nog van alles kunt doen, behalve wandelen en dingen bekijken volgens de foto's toch veel lekker eten. Die bakplaat zag er goed uit maar de wafels van Dickie ook. Geweldig om zo mee te reizen.
    Hans vandaag Rinus Groeneveld gesproken en ze waren vereerd met jullie email. Dus goed gedaan en dat op je vakantie.
    Lekker genieten nog en ik zal vandaag Anja bellen voor een afspraak te maken.
    Voorzichtig rijden want ik zag zo'n klein vrouwtje achter een een groot stuur in een grote camper op de foto.
    Wij hier noodweer gehad maar niet verdronken op landje dus alles goed.

    Groetjes. Hans en Francine

    BeantwoordenVerwijderen