woensdag 25 juni 2014

Wall - Interior

Om 9 uur direct het Wounded Knee museum in Wall in. Hier zijn we 2 jaar geleden ook geweest, maar het oude museum is in september 2012 afgebrand en er is veel verloren gegaan. Toch weer in augustus 2013 open gegaan in een ander pand, direct naast Wall Drug. Leuke opzet over een dramatische fout in de geschiedenis van de USA met de Natives.



De veren waren niet verbrand
Alle namen van de gevallen Indianen

Daarna bij Wall Drug weer koffie gedronken voor $ 0,05 per kop. Dat lukte nog net.
Dan op pad via de 240 oost de Badlands in. Het blijft prachtig om doorheen te rijden en te stoppen bij elk uitzichtpunt. VEEL TE VEEL FOTO’S GEMAAKT, dus kijk maar niet op het album van vandaag………..







Het park uit bij Cedar Pass Lodge en dan even de 240 noord-oost op tot Prairie Homestead. Een soort openluchtmuseum van een aantal bouwsels, die eind 1909 en later door een pioniersgezin zijn neergezet. Later wel wat gerenoveerd en nu een echt museum.
Er zaten ook veel prairiedogs. Het oudste gebouw staat grotendeels onder de grond, dus warm in de winter en koel in de zomer. Verder wat kippen, een pony en een paar geiten. Ook veel gebruiksartikelen van die tijd.








Moeder voedt haar jongen
Moeder voedt haar jongen

Candy crushen
Uitzicht vanaf de camping
Terug via de 240 zuid-west naar de Cedar Pass Lodge en daar wat anti-muggenspul gekocht. In de Badlands en nu ook op de camping veel muggen en ze lusten ons best. Dan een klein stukje door op de 377 zuid tot Interior.
We staan op RV park Badlands in Interior voor $ 27,87.
Vandaag 72 kilometer gereden. Lekker, zonnig weer, 30 graden.

3 opmerkingen:

  1. Ha allebei,

    Nou het wordt eentonig maar prachtige foto's weer, mijn tegoed in MB's vliegt er doorheen. Maar het blijft genieten en gelukkig voor jullie ook.
    Morgenmiddag ga ik weer naar dickie's moeder maar zonder hans want die gaat de hele dag naar bomenman.
    Ik neem wel een ijsje mee en dan hard fietsen vanaf de jumbo.
    En hebben jullie echt alleen koffie op ? Dat gelooft niemand hier er zal best wel iets bij geweest zijn.
    Geniet en blijf gezond.

    Luefs francine hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mari en Dickie , weer leuke foto's en Dickie die hoed staat je goed . we blijven het volgen van jullie verslag en de foto's Oh ja Belgie heeft ook alle wedstrijden gewonnen dus ook naar de volgende ronde .groetjes Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi broer en schoonzus, het ziet er nog steeds goed uit op de foto's, mooi weer 30 graden, wij moeten het doen met ongeveer 22 graden, dus ook mooi weer, maar wat voor jullie niet zo mooi is, de tijd zit er weer bijna op, maar wij nemen aan dat jullie van alles genoten hebben.

    groetjes cees en adrie

    BeantwoordenVerwijderen