zaterdag 14 juni 2014

Yellowstone dag 2

8 BEREN GEZIEN !!!

We hoorden al van Ans dat er beren gezien waren bij Tower Falls in de buurt. Een paar kilometer voorbij deze waterval kwamen we in een flinke file, die achteraf was ontstaan doordat moeder zwarte beer haar drie jonkies kwijt was. Die liepen aan de andere kant van de weg. Omdat we lang moesten wachten en slecht vooruit gingen, is Dickie vast gaan lopen met de camera. Gelukkig maar want die heeft prachtige plaatjes kunnen schieten van deze zwarte beer met haar drie jongen.



Geweldig om zoiets te zien
 

Een paar kilometer verder stak er ineens een zwarte beer de weg over (een paar auto’s voor ons). Dat was effe schrikken maar direct de auto aan de kant. Hij verdween even later in het ongelijke terrein, dus weer op weg. Direct zagen we hem weer lopen, dus de auto midden op de weg stilgezet en aan het fotograferen.


Kort voor Mammoth Hot Springs weer een opstopping. Nu liep er een zwarte beer links van de weg tegen het bos aan. Auto aan de kant en weer foto’s maken. Even laten riep een ranger vanuit z’n auto om, dat die zwarte SUV direct moest maken dat ie weg kwam. Dat hebben we dus maar gedaan.


Tussen Mammoth en Norris weer opstopping en nu lagen er 2 grizzly beren in het gras te rollebollen. Wel op afstand maar goed te zien en weer foto’s gemaakt.


Verslag van de rest van de dag:
Om half 9 gaan rijden. Weer direct naar Yellowstone  Nat. Park.
Een groot deel van de noordelijke ring gedaan, o.a.:
Lower Falls, Upper Falls en hier ook wat trails gelopen tot aan de rand van de waterval of weer een ander uitzichtpunt. Soms heel erg steil maar wel te doen.

Lower Falls
Hier stort ie ruim 90 meter omlaag
Hier stonden we bij de vorige foto 
Koud weer, maar een prachtig moment
Bij de trail naar Lower Falls kwamen we 2 jonge Hollanders tegen (die vlak daarvoor nog erg sportief voor ons reden). Ze kwamen uit Eindhoven en hadden een oranje vlag van Holland op hun auto gemonteerd. Wat foto’s uitgewisseld en gezegd dat ie rustiger moest rijden.
Daarna door naar de Tower Falls waar weinig parkeerplaats was, maar we toch onze auto kwijt konden.
Tower Falls

Later naar Mammoth Hot Springs gereden om de terrassen te gaan bekijken. Erg mooi en soms erg doods. Heel apart. Ook hier flink gewandeld en ook nog de Upper Terrace Drive gereden.

Mammoth Terraces
 


Omdat het toch weer laat werd maar in Mammoth gegeten.
Begin van de dag koud en 4 tot 6 graden. Daarna wat zon en ook een paar keer heel lichte hagel. Richting de Dunraven Pass (2500 meter) flink sneeuw en bovenop een flinke hagelbui. Hier was het dan ook 0 graden! Daarna weer volop zon en temperaturen van 8 tot 12 graden. Al met al toch heerlijk, weer met de jasjes aan dan. Veel minder wind dan gisteren. Om 8 uur weer thuis in de camper.
Vandaag 240 kilometer gereden met de auto.


1 opmerking:

  1. Hoi Mari en Dickie , Jullie zijn wel echte geluksvogels dat je beren ziet en ook nog 3 jongen beren , ja wij hebben er geen een gezien toen we in de rocky's waren . weer prachtige foto's wel koud daar boven maar de moeite waard , hier is het 20 graden bewolkt met af en toe zon Groetjes en geniet maar verder en wij zien het verslag en de foto's tegemoet , Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen