maandag 9 juni 2014

Glenwood Springs - Rangely

Vanmorgen om 8 uur al via de I-70 west naar Grand Junction gereden.




Hier eerst getankt bij Shell. Er ging bijna 118 liter in en we hebben tot op heden 1 op 3,67 gereden.
Dan via de Business-loop 70 west (=6 west) naar het Colorado National Monument gereden. Bij de ingang een Parkenpas gekocht voor alle National Parken en - Monumenten. Deze kost slechts $ 80 en is een jaar geldig. Wel stond er op een bordje vermeld dat er 3 tunneltjes waren met beperkte hoogte, nl. 10,6 en 11,5 foot, terwijl wij 12 foot hoog zijn……..
Volgens de vriendelijke ranger was dat geen probleem, als we maar in het midden van de tunnels reden. Lichten aan en flink toeteren aan het begin van de tunnel.



Toch maar op pad dus en zeker geen spijt. Voor de eerste keer hier en een geweldig landschap. Vanmorgen wat buien maar gelukkig net droog toen we het park inreden. Daarna kwam de zon al snel door. De totale lengte van de weg door dit park is ongeveer 37 kilometer, maar je doet er wel uren over om alles te zien. Veel uitzichtpunten en de maximum snelheid bedraagt meestal maar 20 mijl per uur.
Zoals gewoonlijk weer (te veel) foto’s gemaakt.









Veel onderweg gelopen en ook bij het visitor center een flinke  wandeling gemaakt.
Omdat we nogal vroeg waren, hebben we besloten om door te rijden via Fruita (aan de noordkant van het park) de 6 west en daarna de 139 noord tot Rangely. Onderweg nog over de Douglas Pass van 2520 meter gereden. Best pittig stukje.
We staan op RV park Buck N Bull voor slechts $ 29,27.
Hier stonden we net geparkeerd, toen kwam er een enorme storm met daarna nog flink wat regen. De camper stond te schudden maar alles bleef heel.
Vanavond nog ons vuile water geloosd, werk voor Mari dus……..
Lekker, meest zonnig weer met ongeveer 24 graden.
Vandaag 319 kilometer gereden.

2 opmerkingen:

  1. goede morgen Mari en Dickie zijn jullie door de tunnel gereden en niks tegen gekomen ?. , ja weer mooie foto's ja met zo'n camper moet het wel dat je veel liters verbruikt . groetjes , Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor mooie 'antennes op bergheuvel' foto :)
    Groeten,
    Mark

    BeantwoordenVerwijderen