woensdag 18 juni 2014

Cody

Vannacht flink geregend en hard gewaaid. Onze camper stond af en toe te schudden.
Rustig opgestaan en dan naar het Buffalo Bill Center of the West.
Dit is een enorm museum dat herinnert aan Buffalo Bill als rijder bij de Pony Express, scout voor de pioniers en uiteraard hoofdpersoon in zijn Wild West Shows, waarmee hij over de hele wereld trok. Ook heeft hij gewerkt voor de spoorwegen. Zijn taak was om te zorgen voor voldoende vlees voor alle arbeiders. In zo’n anderhalf jaar heeft hij ruim 4200 buffels geschoten en verdiende hiermee het toen enorme bedrag van $ 500 per maand. Je kunt in dit museum gemakkelijk 2 dagen doorbrengen, maar wij deden het in ruim een halve dag. Verder geeft dit museum alles weer over het "ontstaan" van het huidige "westen".









Sacajawea
Wat zit er toch op deze jurk? 
In de loop van de middag de Cody Murals gaan bekijken. Dit was in een kerk van de Mormonen. Een vrouwelijke gids vertelde ons over de muurschilderingen en dat was best interessant.



Aan het eind van de middag voor het eerst de was gedaan op de camping.
Vanavond naar Dan Miller geweest, die vooral country en western muziek ten gehore brengt in het Cody Theatre, samen met zijn 16 jarige dochter. Een man speelt daarbij de leadgitaar en een andere jonge vrouw zingt country en speelt de basgitaar. Een erg leuke avond.


Cody Theatre

Dan Miller signeert onze cd's
Vandaag 15 kilometer gereden. Max.16 graden met af en toe zon.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten