maandag 30 juni 2014

Kremmling - Estes Park

Eerst even getankt bij Kum & Go in Kremmling. Zoals gewoonlijk werkte onze creditcard aan de pomp niet bij dit merk. Dan eerst maar vooruit betaald (met dezelfde kaart) aan de kassa. Dit ging wel……….... Dan de 40 oost op tot Granby.



Hier de 34 oost genomen door het Rocky Mountain National Park. De Trailridge Road naar boven gereden tot het Alpine Visitor Center op 3594 meter hoogte. Deze weg is echt spectaculair te noemen.
















De app is vrij nauwkeurig
Verder door het park werd het hoogste punt bereikt, nl. 3713 meter.
Onderweg veel Wapiti’s gezien.



Dan de 36 oost op tot Estes Park. Onderweg een flinke groep Bighorn Sheep (onze moeflon) met jonkies. Erg leuk om ze door het lage water te zien springen.





Verderop naar het Fall River Visitor Center. Hier wilde ik (Mari) parkeren op de bus/rv-parking maar het bochtje was nogal smal en ik schatte het volkomen verkeerd in. Met de linker-onderkant tegen een flink rotsblok en dat gaf weinig mee. Flinke schade maar we kunnen wel verder rijden. Het gedeelte waar de slang voor de afvoer in zit, is niet meer bruikbaar, dus ook een nieuwe slang moeten kopen om onze tanks leeg te kunnen maken. Een tegenvaller dus, maar na het bericht van de (eerste) 100.000 kilometer, nu dan het bericht van de eerste schade.

Flinke schade, dus eigen risico!
In Estes Park ontzettend druk, maar toch plaats voor 1 nacht op het RV park.
Tegen 5 uur met de shuttlebus naar het centrum, waar we bij Poppy’s Pizza gegeten hebben.



Om 7 uur weer terug met de shuttle, die zo vriendelijk was om ons tussendoor op een gunstige plek af te zetten, zodat we het laatste stuk konden lopen.
153 kilometer gereden. Zon, op 3600 meter maar 8 graden en harde wind, in Estes Park 28 graden. 

6 opmerkingen:

  1. Hoi Mari en Dickie , Je krijgt de groeten van Karel en Ria v/d Heuvel , ze heeft nog niet gekeken naar de foto's , want ze zit met Karel die gaat straks 1 keer in de week naar dagopvang en 3 x in de week wassen . het zijn weer prachtige foto's en mooi verslag , en ja dat kleine ongelukje in die bergen na 100.000 km is dat niet zo erg wel vervelend . Mari kon je geen mooie foto maken dat je nog wel op de tafel moest staan en je was al hoog in de bergen Ha ,Ha <Ha !! van de honger komen jullie ook niet om het ziet er allemaal lekker uit groetjes , Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha allebei,

    Wat een kou en wat een wind, Dickie waait bijna uit haar jasje. Wel erg mooie vergezichten en ook de dieren onderweg , veel en mooi. En het eten is heerlijk en veel, die spareribs en die bak aardappelen en pancakes en pizza , het kan niet op . Dadelijk terug moeten jullie bijbetalen . Extra gewicht. Nou dit keer twee records denk ik die 100000 km grens en die schade. Nog nooit gehad volgens mij, en echt een mooie deuk, als je het doet dan maar goed. Fijn he Dickie dat Mari het zelf heeft gedaan anders moet jij het de hele tijd aanhoren of niet?
    Vrijdag bij je moeder was het rustig, ze vond het normaal dat ik kwam en de interesse ging vooral uit naar het ijsje , vanille en schokolade maar ik lust het allebei , zei ze en ja hoor die mond ging de hele tijd open.
    Het begint op te schieten voor jullie , dat zal tegenvallen weer thuis in het ritme.
    Geniet nog maar lekker en alvast een heel goede laatste dagen zonder schade en een heel goede vlucht.
    Groetjes en snoep ze. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Francine, jij weet toch ook wel dat, als Dickie het gedaan zou hebben, IK het op met genomen had en niemand dit ooit te weten gekomen zou zijn............

      Verwijderen
    2. hier een bericht van de buurman wat een mooie fotos als jullie zo bljiven eten wordt het mooilijk fotos maken moeten er twee fotos gemaakt worden om eenbeeld te krijgen dat word bij betalen overgewicht ik ga vrijdag naar duitsland ik wens jullie een goede thuiskomst

      Verwijderen
    3. Hier een bericht van de buurman wat een mooie fotos als jullie zo blijven eten word het mooiljik fotos maken moten er twee fotos gemaakt worden om een beeld te krjigen dat word bij betalen overgewicht ik ga vrijdag naar duitsland ik wens jullie een goede thuiskomst

      Verwijderen
  3. Het was afgelopen week geen gelukkige week voor de Van Wijken wat schade maken betreft.
    Wij waren in Monschau en bij het oprijden van de camping heb ik een andere auto geraakt.
    De klap was hoorbaar bij Karen, die met har caravan enkele honderden meters verderop stond, ze
    kwam kijken en kon meteen de schade regelen.

    Have a nice time.

    Piet

    P.S. ik heb dit bericht al eerder verzonden, is waarschijnlijk niet aangekomen.

    BeantwoordenVerwijderen