donderdag 19 juni 2014

Cody - Columbus

Om half negen al weg en eerst getankt bij Exxon.
Voor wat het waard is: tot heden 1 op 3,91 gereden.


Vandaag zou ik dan eindelijk de Beartooth Pass (3337 meter) gaan rijden. Een lang gekoesterde wens. De "All American Highway" genoemd.
Via de 120 noord en de 296 noord over de Dead Indian Pass (2453 meter) gereden. In de afdaling van de pas lag al verse sneeuw. Veel wolken in de verte. Wat verderop, zo’n 10 kilometer voor de afslag naar de Beartooth Pass begon het te sneeuwen en flink ook. Bij de afslag naar de 212 oost toch maar besloten om de 212 west via Yellowstone te nemen. Het sneeuwde hier al zo hard op ongeveer 2000 meter, waarom dat risico nemen om naar ruim 3300 meter te gaan rijden met de compleet dichte lucht.
Jammer, maar helaas.








Op de weg naar Yellowstone ook nog wel flink sneeuw, maar de wegen waren schoon. 




Onderweg nog een (wilde) kalkoen gezien en in het park, in de Lamar Valley, een paar kuddes van honderden bizons. Er staken er net een stel de weg over voor onze neus.



 

Dan ineens door naar Gardiner via de 89 noord en daar even geluncht bij de Wild West Corral.



Dan via de 89 noord en de I 90 oost door naar Columbus.
We staan op RV park Mountain Range voor slechts $ 32,75.


Vandaag 420 kilometer gereden. Max.15 graden met af en toe zon. Na vijf uur ineens weer prachtig zonnig weer en buiten gekookt. 

3 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige reis maken jullie toch! En wat zien jullie veel dieren onderweg!
    Heerlijk; geniet!
    Sisko, John en kinderen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Mari en Dickie
    Leuk hoor, om weer van jullie verhalen en foto's te genieten. Per dag goed gedoseerd ook. Wordt wel weer een heel jaar vasten zeker na al dat cholesterolrijke voedsel (lekker he?!)
    Geniet verder en tot ziens
    Groet Janine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Mari en Dickie , Ja het zijn mooie foto's en nog sneeuw in de zomer !! Koud he , Ja Nederlands elftal wel gewonnen van Australie maar ging heel moeizaam en spannend was het wel ,Arie bij ons gekeken .Oh ja was weer een leuk verslag , ja wat jullie daar eten is niet zo best voor je gewicht maar wel lekker . groetjes Lia en Theo P.S ben alles weer aan het klaar maken voor de kaartavond dus het gaat allemaal door !!!

    BeantwoordenVerwijderen